Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru componentul Secţiei de Lupte a C.S. Municipal, Vlad Caraş, anul 2011 a fost unul de referinţă, cu rezultate deosebite obţinute atât pe plan naţional cât şi pe tărâm internaţional.

Venit de pe plaiurile dobrogene, fiind cooptat în Centrul Olimpic de juniori, Vlăduţ a fost adoptat foarte repede de familia luptelor reşiţene. Astfel că, după ce a trecut pe la Clubul Sportiv Şcolar, după un an de zile a „poposit“ la CS Municipal Reşiţa.

Traseu ce avea să fie unul benefic, norocos, plin de satisfacţii. Vlad Caraş este campion naţional de cadeţi, la categoria 85 kg. Succes care i-a asigurat biletul de participare la Campionatele Europene de la Varşovia. Un bilet câştigător, fiindcă a urcat pe podiumul de premiere, cucerind medalia de bronz, într-o companie continentală valoroasă.

Au urmat „mondialele“ din Ungaria, de la Szombothely, unde a ocupat un merituos loc nouă. Iar, la scurtă vreme de la revenirea la Reşiţa, a plecat la Mangalia, aproape de casă, pentru a participa la Campionatele Naţionale de lupte pe plajă. Prilej cu care şi-a trecut în cont încă două titluri naţionale, la Open şi la Categoria Grea.

„Vlad a avut o ascensiune mai deosebită, ne-a declarat prof. Adrian Dacica, antrenorul coordonator al Centrului Olimpic de juniori de la Reşiţa. Dovadă că venirea lui în centru a fost benefică. Am convingerea că va confirma, în continuare“.

Cuvinte de laudă are şi Rusalin Fîc, directorul general al CS Municipal Reşiţa: „Este un sportiv cu care ne mândrim. Şi, aşa cum am mai spus, este şi un elev exemplar, fost olimpic la matematică“.