Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Luptătorii reșițeni au fost pe cele mai înalte trepte ale podiumului la finala Campionatului Național de lupte pe plajă, desfășurată la Costinești!

S-au remarcat la U11, la aptitudini specifice, luptătorii Andrada Dință, Denisa Pintiliciuc și Gheorghe Lucas, care au devenit campioni naționali. La U13, la aptitudini specifice, din nou, Andrada Dință a obținut primul loc, Ricardo Sarai a devenit vicecampion național, iar Ana Radu și Raluca Ionișcu au cucerit medalia de bronz. La U13, la lupte pe plajă, Andrada Dință este campioană națională, Florentina Sandu a cucerit argintul, iar Ana Radu, Denisa Criste și Raluca Ionișcu au luat bronzul.

La U15, la aptitudini specifice, Elvira Drăgan a devenit campioană națională, iar la lupte pe plajă, Nicoleta Boha a luat argintul.

La U20, la lupte pe plajă, Tania Adam a devenit vicecampioană națională, iar la seniori, Andrei Franț a cucerit medalia de argint.

La final, în clasamentul cluburilor, Clubul Sportiv Școlar Reșița împreună cu Clubul Sportiv Municipal Reșița au ocupat primul loc la U13, la feminin. De asemenea, la seniori, CSM Reșița a ocupat locul al doilea.

„Sunt mulțumit că am reușit să luăm medalii la toate categoriile de vârstă. Suntem un grup frumos și mă bucur că am reușit să obținem rezultate bune și pe cluburi. Urmează în perioada 14-17 iulie Campionatul European U15, ce se va desfășura la Zagreb. Avem și doi sportivi care vor participa, este vorba despre Brian Techerean și Elvira Drăgan. Tot în aceeași perioadă vom avea Cupa României de seniori și pe echipe de la Târgu Mureș”, a declarat antrenorul Florin Dință.

„Mă bucur că am devenit campioană națională, dar se poate și mai bine. Îmi doresc să ajung campioană europeană. Ne pregătim din greu, facem două antrenamente pe zi și mă mai antrenez și acasă în plus. Practic luptele de la vârsta de șapte ani”, a spus luptătoarea Elvira Drăgan.

„Pot spune că am obținut rezultate bune la aceste campionate naționale de pe plajă. La traseu, la U11, am luat locul I, locul IV la traseu U13 și locul V la lupte U13. Visul meu este să devin campion național”, a spus și Gheorghe Lucas.

„La traseu și la lupte pe plajă am ieșit campioană și sunt foarte fericită de ceea ce am realizat la aceste campionate. Cel mai mult îmi doresc să devin campioană olimpică”, a declarat sportiva Andrada Dință.

Antrenorii care se ocupă de pregătirea sportivilor sunt Adrian Dacica, Nicolae Constantin, Florin Dință și Andrei Franț.

JCS-Ștefan Moraru