Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Formația de copii Lupii Argintii a participat recent la primul ei turneu internațional, desfășurat în Serbia, la Pancevo! 

„La finalul sezonului de U13 ne-am clasat pe locul 3, am jucat cu locul 3 din cealaltă serie și am reușit să câștigăm și acele meciuri. Suntem bine în județ și ne-am extins puțin aria. Am fost și la primul nostru turneu internațional, în Serbia, la Pancevo, unde am jucat împotriva unor academii de top, care au echipe care evoluează în prima ligă. Ne-am măsurat puterile cu sârbii și au un stil diferit de a juca. Sunt foarte duri, chiar am plecat cu câțiva jucători accidentați de acolo, dar a fost un test bun. Ca și rezultate, am înregistrat două egaluri și am pierdut două jocuri după ce am condus cu 2-1. Am mai disputat câteva meciuri amicale, dar pentru noi această experiență a fost una benefică și am văzut că suntem aproape ca și nivel cu cei din Serbia. Mai avem de lucrat la răutate. În perioada următoare ne dorim să mai jucăm câteva amicale, urmează vacanța, iar așa cum v-am obișnuit, din toamnă urmează ceva extraordinar pentru copii. Întotdeauna încercăm să avem meciuri cât mai puternice, cu echipe de top, deoarece acolo ne vedem valoarea. Aici, în județ, este competiția, este foarte bună, ne bucurăm că participăm, dar pentru noi testele cele mai bune sunt cu academiile tari. Vrem să creștem nivelul și deja l-am crescut destul de mult față de anul trecut. Acum suntem foarte bine.”, a spus Cristian Chitucea, antrenorul Lupiilor Argintii.

În luna februarie a acestui an, Lupii Argintii au participat la un schimb de experiență la baza sportivă de la FCSB, unde au și jucat amicale cu formația bucureșteană, dar și cu Farul lui Hagi. Din toamnă, după cum susține antrenorul Chitucea, urmează alte surprize plăcute pentru copiii de la Lupii Argintii.

JCS-Ștefan Moraru