Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Voinţa Lupac – Viitorul Caransebeş 1-0 (1-0), în sferturile de finală ale Cupei României la nivel judeţean.

Gazdele au deschis scorul foarte repede, în minutul 3, după o fază în care Mezin a centrat, iar Avramovici a reluat cu capul, de la 8 metri, imparabil, în poarta apărată de Birăescu.  După primirea golului, caransebeşenii au ieşit la joc, mutând ostilităţile la mijlocul terenului, şi au avut câteva faze de poartă. În urma uneia dintre acestea, petrecută în minutul 26, Văcărescu i-a pasat lui Dumitru pe partea dreaptă, acesta a pătruns în careu, iar Ţoţu l-a faultat, centralul întâlnirii dictând penalty. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Văcărescu în stânga portarului, însă Toader a ghicit colţul şi a respins. Echilibrul s-a păstrat şi în continuare şi, chiar dacă gazdele au avut o posesie superioară şi o mai bună circulaţie a mingii, ultima ocazie a primei reprize a aparţinut gugulanilor, în minutul 33 Gulea executând o lovitură liberă de la 40 de metri, înalt, în careu, Toboşeru a şters balonul cu capul, iar Toader a scos balonul de sub bară.

Prima fază periculoasă a reprizei secunde a aparţinut tot caransebeşenilor, în minutul 50 Neagu fiind angajat bine în adâncime pe aripa dreaptă, lobul său, de la 14 metri, la colţul lung, trecând la câţiva centimetri de poarta lui Toader.  În replică, două minute mai târziu, Mezin a prins un şut de la 22 de metri, mingea întâlnind stâlpul drept al porţii apărate de Birăescu. În minutul 59, Mezin a executat o lovitură liberă de la 30 de metri lateral-dreapta, reluarea cu capul a lui Avramovici trecând milimetric pe lângă bara stângă a porţii gugulane. Tot gazdele puteau înscrie şi în minutul 70, când Vikente a făcut o fază excelentă pe partea stângă, a intrat în careu, însă nu a mai avut forţă să şuteze, iar mingea trimisă de el a fost o pradă uşoară pentru Birăescu. Din acel moment oaspeţii s-au păstrat mai mult în jumătatea adversă, însă nu au reuşit să finalizeze niciuna dintre numeroasele atacuri la care au supus apărarea Lupacului. Băieţii lui Dan Doran puteau trimite meciul în prelungiri în minutul 88, după o fază în care Văcărescu, aflat pe dreapta, a centrat pe jos în careul mic, Neagu nu a reuşit să înţepe mingea care a ajuns pe partea stângă, la Gheorghescu, acesta a aşezat pentru Gulea, şutul acestuia, de la 11 metri, fiind reţinut ca prin minune de Toader.

„Doresc să-i felicit pe oaspeţii noştri de azi pentru felul în care au abordat jocul şi pentru fair-play-ul de care au dat dovadă, fiindcă circula zvonul că nu vor veni la meciul de Cupă… Rezultatul este singurul lucru care mă mulţumeşte, însă jocul echipei îmi dă puţin de gândit. Vreau să-i felicit pe băieţii mei pentru că vom merge mai departe în Cupa României, fiindcă în fiecare an obiectivele noastre sunt clasarea pe unul dintre primele trei locuri în campionat şi câştigarea Cupei la nivel judeţean. Se pare că azi am scăpat de un adversar, zic eu, dintre cei mai buni din Liga a IV-a, şi sperăm ca şi anul acesta să aducem trofeul la Lupac”, a declarat după meci Boşco Vişatovici.

„Un meci frumos… Dacă acum câteva zile am spus că echipa gazdă a meritat victoria, astăzi cred că un rezultat de egalitate după 90 de minute ar fi fost echitabil, dar, una peste alta, am avut un lot decimat din cauza accidentărilor şi problemelor personale, am primit repede gol şi am avut neşansa să ratăm un penalty prin Văcărescu, toate acestea ducând la victoria echipei gazdă. Îi felicit şi le doresc succes în îndeplinirea obiectivelor pe ambele planuri, câştigarea campionatului şi a Cupei”, a spus după partidă şi Dan Doran.

Voinţa Lupac: F. Toader, B. Iancu (min. 77, D. Gliguţă), L. Străin (82, S. Ţicău), D. Mihulţescu (65, B. Vişatovici), Al. Avramovici, N. Ţundrea, Al. Ciucur, M. Vikente, D. Ţoţu, R. Mezin, I. Tîrbăţ; rezerve: D. Popescu, A. Oncică, M. Cheda. Antrenor, Boşco Vişatovici.

Viitorul Caransebeş: Cr. Birăescu, I. Văcărescu, L. Vătafu (73, M. Godian), F. Dovlete, Al. Dumitru, B. Gulea, M. Dragomir, M. Gheorghescu, A. Neagu, I. Toboşeru, Gh. Văluşescu. Antrenor, Dan Doran.

A arbitrat la centru Dorian Micloşină, asistat la cele două linii de Rafael Lupu şi Roberto Svatsinka, toţi din Reşiţa.  Observator, Antonel Burtea.