Caraş-Severin, Romania

LUPAC – Partida dintre AFC Voința Lupac și FC Progresul Ezeriș de sâmbătă, 17 septembrie, s-a încheiat cu scorul de 4-2, meci contând pentru etapa a IV-a a Ligii 3, Seria a VII-a!

Voința a condus de fiecare dată, 1-0 și 2-1, Progresul a reușit să egaleze de două ori, însă spre final gazdele s-au desprins. Pentru Lupac au punctat Jinga (min. 1), Giurică (min. 42), Urdea (min. 75) și Caia (min. 82), în timp ce Ezerișul a contat pe tabelă din nou prin puștiul de 16 ani Sorin Careba (min. 34) și Turău (min. 65).

„Mă bucur de acest succes, al doilea la rând și îi felicit pe jucători, a fost victoria lor muncită. Noi jucăm toate meciurile cu gândul să le câștigăm, mă bucur că am obținut încă trei puncte și sper să nu ne oprim aici. Ne dorim să câștigăm și următorul meci, deoarece ne dorim să ne apropiem și mai mult de primele locuri. Deocamdată suntem în grafic, de locul 3 ne desparte doar golaverajul și vom vedea pe parcurs ce se va întâmpla. Jocul echipei mele nu m-a mulțumit atât de mult și mai avem multe lucruri de pus la punct. Trebuie să ne găsim cadența și tempo-ul pe care ni le dorim să le arătăm la meciurile oficiale. Ne așteaptă partida cu Retezatul Hațeg din deplasare, dar chiar și așa vom aborda meciul la victorie. Este o echipă nou-promovată care deocamdată nu se regăsește, dar în fotbal pot apărea mereu surprize”, a spus Lucian Dobre, antrenorul Voinței Lupac.

Dorian Arbănaș, antrenorul Ezerișului, s-a declarat nemulțumit de rezultat și a precizat faptul că trebuie luate măsuri: „Am început meciul de la scorul de 1-0 pentru adversari, am luat gol în secunda 50. Lupacul a trimis o minge lungă, fundașii mei centrali au dat pe lângă minge, iar gazdele au marcat. Am egalat, am controlat jocul, iar inițiativa a fost la noi, dar golul al doilea l-am primit în minutul 40 dintr-un corner. A fost o neînțelegere între portarul nostru și fundași. Am intrat la cabine cu 2-1 pentru Lupac, dar am egalat prin Turău în partea secundă. Jocul mergea bine, am avut posesie, am dominat până când gazdele au primit un penalty cu semnul întrebării. A fost un duel între un fundaș de-al nostru și un atacant de-al Voinței, atacantul a căzut, iar doamna arbitru a dictat penalty. S-a făcut 3-2 pentru Lupac, am încercat să egalăm din nou, dar am fost prinși pe contraatac și am mai primit un gol. Din nou am pierdut, după un joc echilibrat. Posesia am avut-o noi, dar fotbalul se joacă pe goluri. Greșelile personale ne-au făcut să nu obținem niciun punct nici din acest meci. Urmează meciul cu Jiul Petroșani și trebuie să facem ceva. Jucătorii, antrenorii și conducerea, toți suntem de vină pentru această situație. După patru meciuri să nu avem niciun punct înseamnă că trebuie să ne punem la masă, să discutăm și trebuie să facem ceva. În acest mod este foarte greu. Obiectivul nostru rămâne același, salvarea de la retrogradare. Nu practicăm un joc slab, dar lipsesc rezultatele. Facem greșeli personale pe care nu le putem elimina și astfel primim goluri. Băieții arată dorință, dar această neatenție ne costă puncte. Este supărare mare la echipă, nu mai merge în acest fel și tot noi trebuie să o scoatem la capăt”.

În urma acestui al doilea succes la rând, Voința Lupac a urcat până pe locul 4, cu 7 puncte în cont. Lider este Târgu Cărbunești cu 12 puncte, Deva cu 10 este pe 2, iar Jiul Petroșani pe 3, cu 7 puncte, dar cu un golaveraj mai bun ca al „croaților” de la Lupac. De partea cealaltă, Progresul Ezeriș nu se regăsește și a bifat a patra înfrângere la rând, ocupând ultimul loc în serie.

În etapa a V-a, care va fi pe 24 septembrie, Progresul Ezeriș va juca acasă cu Jiul Petroșani, iar Voința Lupac se va deplasa la Retezatul Hațeg.

JCS-Ștefan Moraru