Caraş-Severin, Romania

BĂUŢAR – A fost nevoie de cinci ani şi multe eforturi pentru ca utilajul greu să ajungă la Băuţar!

Primăria a depus mai demult un proiect pe AFIR pentru a achiziţiona un buldoexcavator multifuncţional. Apoi utilajul s-a tot lăsat aşteptat… vreo cinci ani. Până când primarul Romeo Răduţă, instalat de puţin timp în scaunul de edil, a luat de coarne… buldozerul. Adică a făcut toate demersurile şi a refăcut toate procedurile pentru ca utilajul să ajungă în comună. Eforturile sale n-au rămas fără rezultat întrucât, acum vreo două săptămâni, buldozerul a intrat în Băuţar. Nu ca să dărâme ceva, ci ca să facă viaţa oamenilor mai uşoară.

„A venit de departe, de aceea i-au trebuit cinci ani. A existat un blocaj în derularea proiectului, însă noi am vrut să avem utilajul pentru că, în zona noastră, zăpada vine prima şi se ia ultima. De aceea am făcut toate eforturile”, aflăm de la primarul Răduţă.

Nu numai pentru a îndepărta zăpada va fi benefic utilajul în valoare de 77.000 de euro, întrucât e dotat atât cu lamă pentru zăpadă dar şi cu cupe, tocător de vegetaţie, perie pentru măturat străzile. Adică va face multe lucruri bune şi nu va dărâma nimic în comuna care l-a aşteptat atâta vreme. Primul test va fi iarna care se apropie şi care… e aşteptată să vină mai întâi la Băuţar şi să plece ultima.

JCS-Ionel Ivaşcu