Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Într-o recentă şedinţă de consiliu local, ţinută în condiţii speciale având în vedere contextul epidemiei de coronavirus, a fost aprobat proiectul tehnic pentru amenajarea pistelor de biciclete şi aleilor pietonale din cartierul Lunca Pomostului!

În plină stare de urgenţă, aleşii locali merg înainte cu proiectele Reşiţei. Recent, a fost aprobat proiectul tehnic şi de execuţie precum şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Amenajare piste biciclete şi alei pietonale între arterele majore de circulaţie Bdul Revoluţia din Decembrie şi Bdul A.I.Cuza pentru acces la staţiile de transport în comun.“

Valoarea totală a proiectului întocmit de SC Vitamin Arhitects SRL este de 12.578.202,75 lei inclusiv TVA, din care construcţiile şi montajul aferent se ridică la 9.645.683,38 lei. Durata de execuţie a lucrărilor este de 6 luni de la eliberarea autorizaţiei de construire. Acest proiect este finanţat prin POR 2014-2020.

Astfel, cartierul reşiţean Lunca Pomostului îşi va îmbunătăţi aspectul general. Principalele lucrări ce se vor realiza sunt amenajarea unor benzi dedicate bicicliştilor, amenajare de alei pietonale, amenajare parcări şi de piaţete de cartier, înlocuirea suprafeţelor de călcare, accesibilizarea spaţiului public pentru persoanele cu dizabilităţi (pavaje tactile integrate) dar şi modernizarea iluminatului public, plantare arbori, montarea de mobilier urban precum şi realizarea unei canalizaţii pentru trecerea în subteran a reţelelor de comunicaţii şi transmitere date.

JCS-Nicoleta Moraru

Adaugă comentariu