Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cel puţin aşa susţine vicepreşedintele Consiliului Județean, Marius Isac, acesta spunând că lucrările trebuie efectuate conform contractului semnat de constructor!

Zilele trecute am publicat fotografiile cu o porţiune surpată din tronsonul Teregova-Luncaviţa, realizate de un cetăţean care circula pe acolo. „În poze pare să fie o groapă de gunoi, dar este cu totul altceva. Este un drum județean, 608 Teregova-Luncaviţa, aveți mare grijă când circulați, risc foarte ridicat ca tot drumul să meargă la vale. Mulțumim Consiliului Județean … Bătaie de joc?“, susţinea omul pe Facebook.

Conducerea Consiliului Judeţean a reacţionat, iar în 2 februarie s-a mers la faţa locului pentru rezolvarea urgentă a situaţiei. „Afectat de inundațiile din iunie 2020, DJ 608 Teregova – Luncavița – limită UAT Mehadica nu a fost refăcut, până în prezent, deoarece constructorul – Asocierea SC EMILIANO VEST SRL – SC MANU CONSULTING SRL – a refuzat demararea lucrărilor, DDJ Caraș-Severin respectând toate condițiile pentru începerea reabilitării drumului. Ordinul de începere a lucrărilor ce includ înlăturarea efectelor calamităților din perioada 12-25.06.2020, DJ 608 – Teregova – Luncavița – limită UAT Mehadica (KM 41+830-56+328), a fost emis în 10 septembrie 2020, nefiind urmat de începerea lucrărilor“, au fost explicaţiile date de conducerea judeţului după apariţia fotografiilor în presă.

După deplasarea în teren, s-a convenit cu constructorul ca drumul să fie stabilizat, iar lucrările să demareze în câteva zile. „În urma vizitei în teren efectuată împreună cu preşedintele Romeo Dunca şi o echipă de la Direcţia de Drumuri Judeţene, pe tronsonul de drum Luncaviţa-Teregova, după discuţiile avute la faţa locului cu constructorul, am convenit ca până la data de 20 februarie să înceapă lucrările. Sunt lucrări care trebuie să se realizeze conform contractului semnat şi asumat de către constructor“, ne-a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marius Isac.

Totodată, Isac ne-a precizat că reprezentanţii constructorului au comunicat conducerii judeţului că este nevoie de o reproiectare şi au transmis o propunere de stabilizare a DJ 608. „Având în vedere că propunerea constructorului nu a fost evaluată financiar şi tehnic şi de către un proiectant, am solicitat ca în cel mai scurt timp să ni se comunice o soluție tehnică asumată, viabilă, evaluată şi din punct de vedere financiar, precum şi termenul de execuție a lucrării“, ne-a mai declarat vicepreşedintele CJ.

JCS-Nina Curiţa