Caraş-Severin, Romania

Cert este că în ultimele zile, chiar înaintea Sărbătorilor Pascale, reşiţeanul de rând a putut vedea faptul că pe şantier erau ceva mai mulţi muncitori puşi pe treabă. Dar care este diferenţa între zilele trecute şi anii precedenţi? Una foarte simplă…

Pentru a scoate din amorţeală ritmul în care s-a muncit la noul corp – care a creat tot felul de divergenţe în consiliul local, legate de teren, de acordarea unui credit etc. –, municipalitatea a luat frâiele în mâini, impunând un nou calendar strict, cu şedinţe şi cu verificări la faţa locului. Începând din 29 martie, a fost pus în aplicare graficul de finalizare a lucrărilor, cu termene precise, structurate pe şase săptămâni. În plus, în fiecare zi de marţi, de la ora 10.00, în sala de şedinţe a palatului administrativ municipal, sunt organizate comandamente vizând derularea lucrărilor, urmate de deplasări în teren.

Într-o recentă conferinţă de presă, Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, preciza că toate lucrările sunt deja plătite. Edilul a mai precizat că proiectul a fost depus de către constructor abia după execuţia unei mari părţi a lucrărilor, la care se adaugă preţurile despre care s-a tot vorbit, cum ar fi cele ale uşilor de termopan de 22.000 de euro. Există însă o îngrijorare la nivelul municipalităţii, legată de valoarea pe care o vor avea, până la final, lucrările.

„Noi am creditat lucrarile, a căror valoare a fost stabilită la 57 de miliarde de lei vechi, din care conducerea de la Pieţe a achitat constructorului 56 de miliarde. Deşi nu cred, sper că lucrările care mai sunt de făcut se vor putea face dintr-un miliard“.

Antoniu Mocanu