Caraş-Severin, Romania

CARAŞOVA – Un proiect mai vechi al Primăriei Carașova a fost finalizat, iar un altul a fost depus de puţin timp la AFIR.

Trei drumuri agricole în lungime totală de 7,5 km au fost reabilitate graţie unui proiect de un milion de euro semnat pe… 1 aprilie 2012. N-a fost păcăleală dar iată că lucrările au durat mai mult decât s-ar fi crezut iniţial. „Am depus documentaţia pentru restituirea ultimei tranşe de bani şi aşteptăm vizita la faţa locului a specialiştilor”, ne-a declarat primarul Petru Bogdan.

Din aceeaşi sursă, am aflat că a fost depus la Agenţia pentru Finanţarea Invetiţiilor Rurale (AFIR) un proiect în valoare de 1,2 milioane euro. Acesta vizează modernizarea mai multor străzi în Caraşova şi a drumului comunal 140, care leagă DN 58 de DJ 581. Este vorba despre o lungime totală de aproximativ 6 km de drum. Proiectul este în faza de evaluare, recent având loc vizita în teren a specialiştilor AFIR de la Timişoara.

Primarul ne-a vorbit şi despre lucrările de interes local pe care le are în vedere pentru perioada următoare. Astfel, în vederile primăriei figurează aprovizionarea cu lemne a şcolilor din comună, întreţinerea drumurilor spre Iabalcea şi Clocotici sau reabilitarea zidului cimitirului din Iabalcea. „Zidul în lungime de 40 de metri e vechi, timpul şi-a pus amprenta peste el şi a început să cedeze. Oamenii ne-au semnalat problema. S-a mai lucrat la zid şi, pe viitor, vrem să susţinem parohia catolică şi să continuăm ce-am început”, declară primarul.

Atenţia sa se îndreaptă şi spre şcoala din Nermed, care are nevoie de o nouă centrală termică, în locul cele vechi, afectată de uzură şi de folosinţa îndelungată. „Încerc să sprijin învăţământul chiar dacă asta se vede mai puţin. De felul cum avem grijă de copiii noştri depinde viitorul nostru”, afirmă primarul. Petru Bogdan se arată preocupat şi de căminul cultural din Nermed. Intenţionează ca acest edificiu să fie dotat cu mobilier şi, în incinta sa, să fie amenajat un spaţiu pentru gătit.

În prezent, în comună, este în derulare un proiect integrat în valoare de 2,5 milioane de euro. Graţie acestui proiect, depus pe măsura 3.2.2, trei obiective importante pentru comună sunt aproape de a fi finalizate.