Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Ţara lui Dorel s-a mutat în aceste zile la Caransebeş. Asfaltată ca în palmă, o stradă a fost spartă de lucrătorii unei firme de utilităţi, care şi-a adus aminte că mai are ceva de făcut în zonă.

Mai mulţi caransebeşeni care locuiesc pe strada Cloşca, una din cele mai circulate pentru că este principala legatură cu parcul Teiuş, ne-au sesizat faptul că, deşi recent asfaltată, strada suferă din nou lucrări, de data aceasta din partea celor de la AquaCaraş.

„Ca la noi, la nimeni. Ne-am bucurat când Primăria ne-a asfaltat strada, acum vin cei de la apă că trebuie să ridice gurile de canal. Păi unde au fost până acum, nu puteau să le ridice înainte de a se turna asfaltul?”, a întrebat, retoric, un localnic din zonă.

Nu este prima oară când la Caransebeş furnizorii de utilităţi nu îşi sincronizează programul de lucrări cu cel al administraţiei locale. În cazul de faţă, se pare, însă, că cei de la AquaCaraş nu au avut fonduri până acum pentru aceste lucrări, iar strada Cloşca nu este singura unde operatorul de apă şi canalizare va interveni în acest fel. Singurul aspect pozitiv al situaţiei poate fi considerat acela că muncitorii repară porţiunea de stradă spartă imediat ce lucrările sunt terminate, cel mai probabil pentru a nu fi amendaţi de municipalitate.

Lidia Almăjanu