Locurile de veci, in calea hotilor de fier vechi... - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În ultima săptămână, muncitorii Serviciului reşiţean de Întreţinerea Patrimoniului au reparat opt cripte vandalizate.

Câţiva reşiţeni s-au plâns zilele trecute celor de la Serviciul Public pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, de Iluminat Public şi Deszăpezire, din subordinea Primăriei Reşiţa, în legătură cu faptul că opt cripte din cimitirele 2 şi 3 din Reşiţa au fost vandalizate. În consecinţă, muncitorii din cadrul serviciului au efectuat lucrări de reparaţii la monumentele funerare afectate.

Reprezentanţii serviciului presupun că acestea au fost vandalizate pentru a fi furat fierul, lucru prezentat în mai multe rânduri de către reşiţenii nemulţumiţi, care s-au plâns şi redacţiei JCS. Oamenii vorbeau despre incendieri repetate ale vegetaţiei, pentru ca hoţii să poată fura liniştiţi împrejmuirile metalice ale mormintelor, dar şi de faptul că monumentele funerare erau sparte pentru valorificarea structurii metalice…

„De aceea, cetăţenii care sesizează astfel de acte de vandalism în cimitirele din municipiu, sunt rugaţi să apeleze de urgenţă dispeceratul Direcţiei «Poliţia Locală Reşiţa» la numărul de telefon: 0255226515″, se arată într-un comunicat emis de către Biroul de presă al Primăriei Reşiţa.

Antoniu Mocanu