Litoralul romanesc il bate pe cel grecesc - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – 2012 este favorabil turismului românesc. Mulţi reşiţeni aleg să se odihnească mai aproape de casă. Spre deosebire de anii trecuţi, când iubitorii de apă şi soare alegeau să-şi petreacă concediul pe litoralul grecesc sau cel turcesc, reşiţenii au optat vara aceasta pentru staţiunile de la malul Mării Negre. În topul preferinţelor s-au aflat Mamaia, Venus, Jupiter şi Neptun, în timp ce familiştii au ales Mangalia şi Eforie.

„Orice s-ar spune, trebuie să recunoaştem că este mult mai ieftin pe litoralul românesc, şi poate tocmai de aceea mulţi reşiţeni l-au redescoperit anul acesta. Sigur, nu a fost ocolită nici Grecia, care s-a vândut şi vara aceasta foarte bine“, ne-a declarat Gabriela Rasovan, operator de turism în zona Universalul Vechi.

La mare căutare au fost până acum şi circuitele, pentru care solicitanţii au scos din buzunare între 300 şi 1.500 de euro de persoană, în funcţie de destinaţia aleasă. De exemplu, un periplu de 20 de zile prin Anglia – Scoţia – Irlanda, cu transport, cazare şi mic dejun inclus, plus plata principalelor obiective turistice, costă 1.300 de euro/persoană, în timp ce preţul un circuit în China porneşte de la 1.000 de euro/persoană. Reşiţenii cu pretenţii, dar şi cu ceva mai mulţi bani în buzunare, 1.000 de euro/persoană, au ales plajele insulei Tenerife, aflată în arhipelagul Canare, din Oceanul Atlantic. O altă destinaţie aleasă de reşiţeni pentru începutul acestei veri a fost Italia şi Franţa. În ceea ce priveşte staţiunile balneare de la noi din ţară, tour-operatorii au vândut foarte bine pachete turistice la Băile Felix, Sovata şi Olăneşti.

Cum însă ne aflăm doar la jumătatea lunii iulie, operatorii de turism vă stau la dispoziţie cu tot felul de oferte, în funcţie de bugetul de care dumneavoastră dispuneţi. „De regulă, clienţii vin şi ne spun ceea ce îşi doresc să facă în concediu. Unii preferă să se cazeze chiar pe malul apei, alţii doresc să viziteze diverse obiective turistice, iar familiştii ţin neapărat să aibă un loc de joacă pentru copii în apropierea hotelului. Sunt lucruri pe care noi, agenţii de turism, trebuie să le cunoaştem, înainte de a le recomanda oamenilor destinaţia, pentru a le putea oferi o vacanţă de neuitat“, a mai precizat Gabriela Rasovan.

Roxana Bălan Nafiru