Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Magica Balta, liderul Ligii a IV-a Caraș-Severin, a primit sâmbătă vizita liderului din seria timișeană, CSM Lugoj. Pe stadionul din Balta Sărată, vecinii de județ, cu primarul de la Măureni, Brian Filimon director sportiv, și cu jucători precum Cristi Birăescu, fostul portar al Caransebeșului și Ezerișului, s-au impus categoric, 5-2, după ce la pauză conduceau cu 3-1!

Pentru gazdele din Balta Sărată a fost primul contact cu gazonul din această perioadă de pregătire, așa că directorul sportiv Silviu Neghină nu a făcut mare tam-tam pe seama înfrângerii, mai ales că Lugojul este o echipă foarte puternică, iar de la caransebeșeni au și lipsit câțiva jucători importanți. „Ne-am mișcat puțin mai greu, ne-am pregătit până acum doar în sală, a fost primul contact cu terenul, dar am avut și niște lipsuri. Iar Lugojul nu degeaba e lider în seria din Timiș, e o echipă foarte bună, stau financiar foarte bine, au adus jucători de valoare, care au evoluat la un nivel superior. Să nu mai spun că seria din Timiș e mult mai tare decât cea din Caraș, acolo primele 2-3 echipe pot juca liniștite oricând la Liga 3. Așa cum am spus, a fost primul meci pregătire pentru noi, ne-au lipsit portarul titular, Petruț, i-a murit tatăl cu o zi înainte, Cătălin Duțescu, fundașul central, copilul nostru, e în probe la Rapid, de asemenea Milan Cheda nu a fost în teren, deci ambii noștri fundași titulari plus portarul. Noi ne pregătim pe plan local, cu câte 2-3 antrenamente pe săptămână.”, a precizat Silviu Neghină.

La capitolul transferuri pentru băltăreți, deocamdată nimic nou, mingea fiind în terenul conducerii tehnice, care trebuie să spună pe ce posturi e nevoie de întăriri. „Momentan nu avem noutăți, dar o să aducem, vedem ce ne cer antrenorii. Sâmbătă mai avem un meci cu Nera Bogodinț pe sinteticul de la Reșița și o să vedem ce ne comunică antrenorii, de ce au nevoie. Până în 2-3 februarie o să știm și județul cu care se luptă Caraș-Severinul la baraj, după tragerea la sorți vom ști exact cum să abordăm returul.”, a mai spus directorul sportiv de la Magica Balta.

Echipa caransebeșeană este lider în seria din Caraș-Severin, cu 11 victorii și două rezultate de egalitate în tur, dar returul se anunță a fi unul extrem de disputat.

JCS-R.M.