Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Panourile fotovoltaice de la liceele „Vuia” și „Lalescu” vor fi date de primărie în administrarea acestora. Este vorba despre cele trei, respectiv patru asemenea panouri amplasate în curtea celor două licee, în cadrul proiectelor de reabilitare energetică finanțate din fonduri europene!

Panourile au valori de 618.000 de lei, respectiv 1,2 milioane de lei, fiind vorba despre suprafețe construite de 37 mp, respectiv 50 mp. Prin amplasarea lor, se vrea scăderea emisiilor de carbon și a consumului de energie. Asta înseamnă economii de bani care pot fi direcționați spre lucrări de modernizare și dotări.

Darea acestor panouri în administrarea celor două licee a constituit un punct de pe ordinea de zi a recentei ședințe de consiliu local, aleșii urbei votând pentru realizarea acestui demers. Încă din 2017, clădirile și terenurile unităților de învățământ din oraș, care atunci aparțineau domeniului public, au fost date în administrarea acestora. În concordanță cu pasul făcut atunci, sistemele fotovoltaice în cauză vor trece în administrarea celor două licee. Asta înseamnă că, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii aprobate de aleșii locali, primăria și cele două licee vor bate palma pentru curentul moca.

JCS-Ionel Ivașcu