Caraş-Severin, Romania

CARAȘ – SEVERIN – Potrivit Biroului Electoral Central, după numărarea voturilor în toate cele 365 secții din Caraș-Severin, PNL a obținut cele mai multe voturi. Rezultatul obținut de liberali în județ este peste media națională a partidului!

PNL a obținut în Caraș-Severin 36,375 voturi, adică 31,65%. Conform datelor BEC, PSD a obținut 34.196 voturi – 29,75%, USR 12.728 voturi – 11,07%, PRO România 12.332 voturi – 10,73%, PMP – 6122 voturi – 5,31%, ALDE 4194 voturi- 3,63%. Liberalii au câștigat și în cele două municipii ale județului.

La Caransebeș, 36 la sută din caransebeșenii care au votat la europarlamentare au optat pentru PNL Dacă la alegerile parlamentare din decembrie 2016 social-democrații câștigau în premieră la Caransebeș, europarlamentarele le-au dat câștig de cauză liberalilor. Potrivit datelor prezentate de PNL Caransebeș, 36% din caransebeșenii care s-au prezentat la urne au votat PNL. PSD a obținut 19%, PRO România 13%, la fel ca USR-PLUS, tot 13%.

„Respect, felicitări și mulțumiri întregii echipe! Indiferent de greutăți și piedici, de trădări și sabotaje, ați dovedit că în Caransebeș spiritul PNL există! Mulțumesc tuturor caransebeșenilor pentru încredere și pentru voturile acordate! A fost o campanie lungă și grea, dar frumoasă”, a spus șeful liberalilor cărășeni. Prezența la urne în cel de-al doilea municipiu al județului a fost de 41,49%, ceea ce înseamnă că 10.352 de persoane, din cele 24.945 înscrise pe listele electorale, și-au exprimat votul.

În aceeași notă, Marcel Vela consideră că mesajul românilor este clar pentru coaliția PSD-ALDE-UDMR, că nu mai are nicio legimitate să conducă România, precizând că „Demisia și alegerile anticipate sunt soluția pentru un nou inceput”.

Vela a mulțumit cărășenilor, dar și colegilor, pentru faptul că PNL a ajuns pe primul loc în județ. „Mulțumesc tuturor cărășenilor pentru votul de încredere acordat listei PNL și pentru susținerea Referendumului pentru justiție, cât și colegilor din filiala județeană pentru munca neobosită din această campanie electorală!”, a mai declarat liderul PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela.