Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA. Începând cu anul școlar 2022-2023, în tot sistemul de învățământ preuniversitar se va derula Programul “Masă Sănătoasă în școli”. Vor fi prioritizate școlile cu vulnerabilitate mare și medie din perspectiva abandonului școlar!

Masa oferită în școală este și un stimulent pentru sprijinirea participării la educație a tuturor copiilor. În unitățile de învățământ preuniversitar, se va derula programul “Şcoala după şcoală”. Acesta include activităţi educative, pentru consolidarea competenţelor dobândite sau de accelerare a învăţării, precum și alte activități pentru susținerea dreptului la educație, inclusiv de tip recreativ sau de timp liber.

Ministerul Educației va derula programe în cadrul unui Plan Strategic Integrat de Reducere a Abandonului Școlar, reevaluat în etape, din 5 în 5 ani. Acest plan va fi format din activități și servicii instituite în scopul reducerii abandonului școlar și a ratei de părăsire a sistemului de învățământ, indiferent de nivelul de educație la care preșcolarul sau elevul se află. De asemenea, o serie de alte măsuri sunt în dezbatere pentru un învăţământ ce se vrea mai bun, mai performant.