Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Într-un meci de verificare, CSM Școlar Reșița – CSM Lugoj 2-1 (0-0),  cu antrenorul Leontin Doană extrem de muțumit de jocul echipei, mai ales în a doua parte a meciului.

„A fost un amical util, băieții au practicat un joc bun, în special în a doua repriză când am făcut unele modificări în echipă. La acest amical am introdus în meci mai mulți copii născuți în anul 1997, 1998 și 1999, și îi felicit pentru această victorie și pentru efortul depus. Din păcate, avem fotbaliști indisponibili, toți cei trei fundași centrali pe care-i avem sunt accidentați, iar aici mă refer la Milorad Banac, la Robert Covăsală și la Dragoș Toțu. La acest amical am improvizat, am jucat cu Laurențiu Breșneni și cu Flavius Costescu ca și fundași centrali, la meciul cu Deva am jucat tot cu Breșneni pe postul de fundaș central, pentru că în acest moment nu avem alți jucători care să joace pe acest post. Eu sunt muțumit de Breșneni și de Costescu, s-au achitat de sarcini și au avut o evoluție bună. Pe final de meci, a intrat în teren și Denis Dincă, el a făcut o partidă bună. Deocamdată au venit doi jucători, este vorba de Dobra și Stancu, dar încă nu m-am hotărât dacă-i voi ține sau nu la echipă. Săptămâna viitoare ar fi trebuit să jucăm un amical cu Cetate Deva la ei, dar s-a amânat. În perioada imediat următoare vom continua să ne pregătim în Valea Domanului, după care sâmbătă, 20 august vom juca aici un meci amical cu Becicherec. Dacă nu va ploua, vom juca acest joc de verificare pe terenul mare, dacă o să plouă, vom juca pe terenul sintetic. Gazonul arată destul de bine și nu vrem să-l stricăm, pentru că vrem să jucăm pe el meciurile oficiale din campionat. Am vorbit și cu președintele Viorel Lolea, despre faptul că din ce am văzut până în acest moment, eu zic că avem cei mai buni copii sub 19 ani, iar aceasta este o dovadă că s-a lucrat la centrul de copii și juniori și ușor, ușor se văd roadele. În această echipă a Școlarului sunt numai jucători locali sau din județul Caraș-Severin. Acest lucru n-a mai fost decât pe vremea mea, din anul 1997 când activam ca și jucător”, a declarat Leontin Doană.

După acest joc, antrenorul Lugojului, Cosmin Petruescu a spus: „Ne-a prins bine acest joc, pentru că am văzut cum stăm din punct de vedere al gândirii pe fond de oboseală. Facem multe greșeli individuale, sunt lucruri care trebuie corectate, dar sunt convins că după ce vom avea o altă prospețime fizică, cu siguranță nu vom mai repeta greșelile. Mă bucur că CSM Școlar a reușit să promoveze în Liga a III-a, eram ferm convins că vor reuși acest lucru și știam că este o echipă bună și formată în mare parte din jucători locali. Îi felicit pentru promovare și sper să facă o figură frumoasă în campionatul din Liga a III-a”.