Caraş-Severin, Romania

POIANA BUCHIN – Suntem în anotimpul rece, iar acest lucru implică încălzirea locuinței. De cele mai multe ori, în satele din județul nostru oamenii folosesc materialul lemnos ca și combustibil primar pentru încălzire, un lucru normal și firesc, dar materialul lemnos trebuie achiziționat în mod legal, așa cum o fac cei mai mulți dintre cetățeni!

Și totuși, în urma verificărilor efectuate de forțele de ordine pe raza localității Poiana Buchin, s-a dovedit faptul că mai există cetățeni care încearcă să nu respecte legislația. Cu această ocazie, potrivit jandarmilor cărăşeni, au fost identificate două persoane care transportau peste trei m.c. de material lemnos, fiind aplicate două sancţiuni contravenționale în valoare de 1000 de lei și ridicată în vederea confiscării întreaga cantitate de lemn.

Autorităţile reamintesc faptul că scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor legale, însă avertizează că nu vor fi tolerate abaterile de la legislație.

JCS-L.A.