Caraş-Severin, Romania

CORONINI – Forul universitar reşiţean va coordona lucrările unui proiect menit să crească gradul de implicare a studenţilor.

Un număr de aproximativ 40 de studenţi proveniţi din 14 centre universitare din ţară sunt prezenţi zilele acestea în judeţ, pentru a implementa, timp de patru zile, un proiect menit să încurajeze implicarea tinerilor în modelarea legislaţiei care-i afectează. Astfel, în perioada 23-26 iunie, Centrul Universitar de Vară de la Coronini al Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa găzduieşte acţiunile proiectului „Sunt student, îmi cunosc drepturile!”.

„Este un proiect ce încurajează studenţii să-şi susţină punctul de vedere în dezbaterile asupra Legii învăţământului nr.1./2011 şi a regulamentelor universitare privind activitatea lor profesională”, crede Alina Bosânceanu, preşedintele Ligii Studenţilor din cadrul forului universitar reşiţean.

„Proiectul are drept scop principal atragerea şi implicarea studenţilor în procesele de decizie din cadrul centrului universitar de unde provin. Deschiderea oficială a acţiunilor proiectului a fost realizată în prezenţa doamnei rector a Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, prof.univ.dr.ing. Doina Frunzăverde, care a vorbit despre mediul academic şi participarea activă a studenţilor la viaţa universitară. Proiectul se desfăşoară sub egida Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, este susţinut financiar de Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi are ca organizatori Liga Studenţilor din UEM Reşiţa şi Uniunea Naţională a Studenţilor din România. În fiecare zi, după dezbaterile publice, se vor organiza excursii tematice pe Clisura Dunării, de la Coronini la Orşova, şi o croazieră la Cazanele Dunării. Proiectul se va finaliza cu o bază de date referitoare la regulamentele universitare din ţară, de unde studenţii se pot informa”, se arată într-un comunicat purtând semnătura prorectorului pentru relaţia cu studenţii şi parteneriate, Gheorghe Popovici.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu