Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta i-a spus managerul Spitalului Județean șefului noii majorități din Consiliul Județean, care s-a arătat speriat de o invitație la Neurologie, secție la care stăm azi mai bine decât capitala!

Realizările lui Mircea Laza – managerul Spitalului Județean care, în doar 2-3 luni, a scăpat de vechile poveri de 20 și ceva de milioane de lei – ar fi impresionat pe toată lumea. Nu însă și pe pesediștii de la județ, care nu s-au lăsat înduplecați cu una, cu două, pregătind chiar și o listă de reproșuri.

O primă sugestie a avut-o consilierul Gabriela Stuparu: „Poate faceți ceva, dle manager, să ridicați și gradul spitalului, ca să câștigați!“ „Doamnă, asta fac acum! O să vă invit să vă arăt cum arată o secție de Neurologie. Dar chiar vă rog să-mi răspundeți la invitație. Să mergem, să vedeți ce secție de Neurologie există acum, nu există în București. Eu am mai făcut 3 spitale, ăsta e al 4-lea. Nu râde, dle Crina, că te iau și te duc acolo să vezi! Că ești cam necredincios!“, a spus managerul. În vreme ce Gabriela Stuparu mărturisea că a trecut pragul Neurologiei reșițene, Ioan Crina a exclamat: „Eu la Neurologie să n-ajung!“ „Nu, să nu te duci la Psihiatrie și să rămâi acolo! Lasă că la Neurologie nu e problemă!“, l-a lămurit Laza.

Crina a fost cel care a dat citire unui întreg pomelnic cu nemulțumiri, pe care nu l-am auzit niciodată pe vremea Alinei Stancovici, favorita PSD, despre cum de fapt spitalul ar aduna datorii, moment urmat de explicațiile lui Laza vizavi de faptul că județul nu a acordat spitalului susținere financiară, ceea ce îngreunează lucrurile. Mai ales într-o perioadă în care, la nivel național, s-a strâns cureaua. Demn de amintit este, așa cum scriam, că, în trecut, în mandatele Stancovici, datoriile creșteau rostogolindu-se, deși unitatea primea sume consistente de la județ, însă Crina era puțin mai… tăcut la acest capitol.

După toate prezentările, la o primă întrebare a lui Romeo Dunca, președintele CJ: „Îi prelungim mandatul dlui Laza?“, niciun reprezentant al noii majorități n-a ridicat mâna. Medicul Paul Purea, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean, prezent în sală, și-a pierdut cumpătul strigând: „Rușine să vă fie! Nu mai votați măi, că e Spitalul Județean al vostru! V-ați învățat și v-ați obișnuit așa! Nu contează ce zice Dunca, ce zice Laza, dar mergeți acolo! Mergeți cu mama, cu tata, cu copilul, cu cine vreți, ca să vedeți diferența! Dar nu votați măi, că voi sunteți de la PSD! Lăsați-mă cu județul, cu partidele, cu nu știu ce! Aveți grijă măi de oamenii ăștia, de cetățeni! Nu la fiecare chestie: «Nu, nu, nu!»“

După ce Purea a părăsit sala, Dunca a întrebat din nou vizavi de Laza. De această dată și trupa lui Crina a fost cu mâinile pe sus, fiind de acord că managerul este unul bun și că merită pe deplin un nou mandat. După care apele aleșilor județului s-au mai liniștit. Până la ședința viitoare…

JCS-Antoniu Mocanu