Laboratorul produce bani pentru spital - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta după ce o bună perioadă de timp a adus fonduri consistente unei firme private, în timp ce datoriile spitalului caransebeșean creșteau vertiginos!

La începutul acestui an, auditul realizat la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș recomanda încetarea contractului pentru analizele de laborator cu firma privată și efectuarea acestor servicii de către spital, în ideea de a se mai aduce fonduri la bugetul și așa sărăcit al spitalului. Însă ideea s-a putut pune în practică abia acum, odată cu expirarea contractului cu firma privată, astfel că de la începutul lunii noiembrie, laboratorul de analize medicale produce bani pentru spital.

„Am trecut cu laboratorul sub sigla spitalului, laboratorul este al nostru, avem un comodat pentru aparatura pe care ne-a cedat-o firma de la București. Am avut mici greutăți în prima zi, știți cum e, după 7-8 ani apar sincope inerente, dar un lucru e cert, analizele se fac, sistemul funcționează, lucrăm doar la siglă, să fie sub sigla Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș. Vom afișa pentru beneficiul spitalului și anumite analize de laborator contracost, care pot fi făcute pentru oameni care nu au trimitere, vin din afară, vin seara, vor avea un centru de permanență vital care va funcționa sub sigla spitalului, cine dorește să facă o analiză, neavând nevoie de medicul de familie sau medicul specialist, poate să vină la laboratorul spitalului”, a explicat noul manager, Adrian Cican.

În ceea ce privește infrastructura, Cican a precizat că două secții importante ale spitalului se reabilitează: „De câteva zile se reabilitează secția de Chirurgie, iar în 18 noiembrie intră în reabilitare totală, din fonduri proprii și din donații, secția de Obstetrică-Ginecologie”.

R.M.