Caraş-Severin, Romania

ZORLENŢU MARE – Cele bune să se adune, cele rele să se spele! Primarul comunei Zorlenţu Mare apreciază că, în 2019, comuna pe care o conduce a făcut paşi importanţi spre modernizare şi normalizare.

De Ignat, comuna a intrat în spiritul sărbătorilor. Primăria a organizat un eveniment tradiţional public de tăiere a porcului, la care au fost prezenţi atât membrii administraţiei locale, cât şi cetăţeni ai comunei şi invitaţi din alte localităţi. Atmosfera a fost destinsă, oamenii s-au simţit bine, au pus mâna la treabă şi au degustat cu plăcere produse tradiţionale, udate cu ştamplu de răchie. La ceas de relaxare şi sfârşit de an, se trage linia şi se analizează realizările din anul ce stă să se încheie. Şi după spusele primarului Martin Cornea, anul n-a fost tocmai rău pentru zorlenţeni. „Fără doar şi poate cea mai însemnată realizare, cea care mă bucură enorm, este modernizarea drumului dintre Zorlenţu Mare şi Zorlencior. Deja s-a turnat primul strat de asfalt şi drumul este practicabil şi deschis circulaţiei. De asemenea, pe 30 decembrie este programată recepţia lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă, lucrare începută în 2009“, ne-a spus primarul comunei.

Se mai lucrează şi acum, atât cât permit condiţiile meteorologice, la modernizarea a 5,6 km de străzi comunale, cu trotuarele aferente, amenajarea de rigole şi 290 de podeţe, spune edilul. „Pentru anul viitor, aşteptăm ordinul de execuţie de la CNI pentru reabilitarea a 4 străzi calamitate, precum şi încheierea licitaţiei pentru construirea unei săli de sport. De asemenea, sperăm să reuşim şi achiziţia unui buldo-excavator nou, pe fonduri europene, proiect aprobat de peste un an, dar care nu s-a finalizat din cauza lipsei de personal de la AFIR Timişoara“, a mai precizat Cornea.

Şi dacă tot e moment festiv şi oamenii sunt mai deschişi la suflet, primarul comunei lansează un apel la unitate şi conciliere în cadrul Consiliului Local. „Avem uneori păreri diferite şi de multe ori intrăm în conflict. Dar trebuie să ne amintim că suntem toţi aici pentru binele comunei, indiferent de culoarea politică şi trebuie să lăsăm orice animozitate la o parte pentru a reuşi să ne facem treaba, să oferim locuitorilor condiţii cât mai bune de trai şi o administraţie eficientă şi corectă. Doresc pe această cale să transmit tuturor locuitorilor comunei, precum şi consilierilor locali şi angajaţilor Primăriei multă sănătate şi Sărbători Fericite. Şi în anul ce vine, să fim mai buni, mai uniţi şi mai eficienţi“.

JCS-Flavius Militaru