Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cei doi dealeri au fost inițial reținuți, apoi arestați preventiv, oamenii legii ridicând de la aceștia 188 de timbre LSD, 7 grame de ketamină, 10 de canabis, 2.450 de euro și 7.000 de lei!

Gurile rele ar zice că timbrele LSD erau chiar mai ieftine decât grătarul și berea, vândute la… „preț de cocaină“! Ordinea la festivalul de droguri, pardon, de muzică din Caraș-Severin au încercat s-o stabilească oamenii legii din Timiș. În urma unor percheziții derulate la Văliug, procurorii din județul vecin – de la Serviciul Teritorial al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – au dispus, în 14 august, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi cetățeni străini, cercetați penal pentru trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată.

„S-a reținut faptul că, pe parcursul unui festival de muzică organizat pe raza județului Caraș-Severin, inculpații au comercializat, în mod repetat, doze-timbru LSD. De asemenea, în data de 14.08.2023, în autoturismele celor doi inculpați au fost găsite și ridicate 188 de timbre LSD, aproximativ 7 grame ketamină, 10 grame canabis și sumele de 2.450 euro și 7.000 lei. La data de 15.08.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.“, transmit anchetatorii.

Aceștia au precizat că activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul Antidrog, cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod“ Timișoara și cu suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

JCS-A.M.