La Surducu Mare, şcoala ar putea începe într-o clădire nouă - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

FOROTIC – Tânărul primar liberal Alexandru Sporea s-a dat peste cap să găsească soluţii de finanţare pentru reluarea lucrărilor, sistate în timpul vechii administraţii din cauza neefectuării plăţilor către constructor!

Cu aproape două luni înainte de începerea noului an şcolar, lucrările la şcoala din Surducu Mare au fost reluate, astfel încât, de la toamnă, elevii să poată învăţa în noua clădire, renovată şi modernizată.

„Este unul dintre cele mai mari și importante proiecte, precizează primarul Alexandru Sporea, contract semnat în 20 decembrie 2016, care a fost întrerupt din lipsă de fonduri în 20 iunie 2020. E un proiect în cadrul programului PNDL 1, în care guvernul și-a respectat promisiunea de plată și consiliul local nu, consecință care a atras după sine sistarea lucrărilor. O cofinanțare mare pentru bugetul primăriei nostre, sumă care dacă s-ar fi plătit eșalonat elevii beneficiau acum de o școală nouă. Analizând bugetul, veniturile, cheltuielile și proiectele pe care mi le-am propus, am căutat de urgenţă o sursă de finanțare pentru acest proiect. Am găsit cooperare și bună înțelegere pentru nevoile comunei, am prezentat clar bugetul și devizul de lucrări, iar suplimentarea sumei, respectiv 358.128,22 lei, a fost aprobată în şedinţă de guvern. Îmi pare rău pentru profesorii, părinții și copii care au trecut prin toate aceste schimbări cu foarte multă muncă (organizarea claselor, curăţenie, vopsit, tăiat și aranjat lemne, etc. ) pentru ca elevii din Surducu Mare să nu fie transferați la Forotic și să învețe în condiții normale“.

Edilul mai spune că de la preluarea mandatului a reuşit să obţină fondurile necesare în şase luni, iar lucrările să fie finalizate în aproximativ 10 – 11 luni, asigurându-i pe părinţi că şcoala va fi ca nouă până la întoarcerea copiilor în bănci.

JCS-Alexandra Gorghiu