Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Zona de agrement vă aşteaptă, deocamdată fără taxe, cu plaje, bar, umbreluţe, şezlonguri, hamace şi un restaurant la preţuri de oraş, avându-l ca şef de bază pe Sorin Minda, pe care vi-l puteţi aminti de la MasterChef! 

În zilele caniculare, vă puteţi bucura de răcoarea apei, de o îngheţată, sucuri şi bere rece sau, de ce nu, de un preparat culinar. „Noi am deschis momentan partea de restaurant, cu bar şi plajă, pentru că era păcat să pierdem vremea asta frumoasă. Într-adevăr, încă mai avem de lucru acolo, în sensul că se vede un şanţ prin care noi ne-am tras apă separat, curent separat, faţă de vecinul nostru, dl Bulboacă. Am montat pontoanele, astăzi (vineri, 16 iulie – n.r.) se montează lemnul pe ponton, azi-mâine va fi gata. Nu ştiu dacă vom reuşi să terminăm totul mâine, dar weekendul viitor va fi totul gata“, ne-a spus Dorin Bistrian, directorul Pieţelor reşiţene, care gestionează şi zona de agrement „La Şură“.

A fost şi lume, lucru constatat în weekendul deschiderii. De fapt, reşiţenii preferă să se bucure de platoul Secu cel mai mult duminica. În schimb, în timpul săptămânii, de luni până joi, nu au fost chiar atât de mulţi oameni. „Nefiind gata pontoanele, a fost destul de greu accesul în apă, ca şi în anii trecuţi, şi poate de aceea. Dar din momentul în care noi o să fim gata, sigur o să vină din ce în ce mai mulţi oameni acolo. Noi n-am luat nici intrare, n-am luat nici parcare momentan, pentru că nu e gata tot şi aşa mi se pare normal, cu toate că noi avem cheltuieli destul de mari“, a precizat directorul de la Pieţe.

Ce urmează să avem la Secu? „Pe lângă ce avem acum – zona de plajă care este împărţită în două, zonă de şezlonguri cu umbreluţe şi zonă pentru cei care vor să stea fără şezlong, avem zona de bar, restaurant, terasă, unde avem mâncare, avem răcoritoare, avem bere, avem îngheţată, mai avem o zonă foarte faină deasupra de restaurant, unde am instalat nişte hamace, unde se poate sta la liber – suntem în construcţie cu terenurile de beach volei. Cam asta ar fi ce ne-am propus pentru anul acesta. Şi dacă reuşim, eu sunt foarte mulţumit! Anul viitor deja discutăm despre altceva“, spune Bistrian.

Însă zona de agrement „La Secu“ este rodul unei munci în echipă, rodul implicării mai multor structuri din subordinea municipalităţii. „Pe noi ne ajută foarte mult Secţia de Reparaţii şi Întreţinere a primăriei, spune directorul. Prin contractul de dare în administrare, primăria şi-a asumat partea de manoperă la lucrări, noi achiziţionăm materialele. Foarte mult ne ajută, sunt nişte oameni extraordinari, au tot respectul din partea noastră. În rest, bugetul este asigurat din încasări proprii, ne-am propus şi ne-am bugetat o sumă de 400.000 de lei, acum vedem cu ce rectificări mai venim pe parcurs. Îi amintesc şi pe cei de la TUR, care asigură transportul, cărora le mulţumesc pentru efort“.

Ca şi tarife implicate de mersul la zona de agrement, chiar dacă deocamdată unele dintre ele nu se percep: biletul de autobuz – 2 lei, intrarea – 10 lei, parcarea pe zi – 20 de lei (există 50 de locuri de parcare, iar taxa se percepe pentru cheltuielile de întreţinere), şezlongul – 20 de lei, respectiv 25 de lei în weekend. Dar, deocamdată, aceste taxe nu se percep.

Şi dacă tot suntem şi gurmanzi, „preţurile la restaurant sunt ca în oraş sau poate mai mici. Îl avem acolo ca şef de bază pe Sorin Minda, care a participat şi la MasterChef, care este o persoană cu experienţă în domeniul ospitalităţii şi chiar este pasionat de ceea ce face. Şi e un om care va schimba în bine, împreună cu primăria şi cu echipa Pieţe, faţa staţiunii Secu“, a încheiat Dorin Bistrian.

JCS-A.M.