Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Așa a caracterizat primarul Felix Borcean decizia noii conduceri a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC) de a externaliza din nou serviciile de laborator cu o firmă privată!

Pe pagina proprie de Facebook, SMUC anunța zilele trecute că „din această săptămână, la Spitalul Municipal din Caransebeş se vor face teste pentru depistarea COVID-19 cu aparatul real time PCR aflat în custodia unităţii medicale. Laboratorul nostru va putea efectua teste PCR real time pe aparatura aflată în custodia noastră de la firma cu care am externalizat serviciile de laborator”. Asta și pentru că aparatul cumpărat acum mai bine de trei luni de Consiliul Județean Caraș-Severin pentru spitalul caransebeșean desemnat spital suport Covid-19 zace și la această oră nefolosit.

Primarul Felix Borcean consideră că de decizia de externalizare a serviciilor de laborator este răspunzător managerul interimar Gheorghe Borcean. „Evident, dumnealor pot să ia tot felul de decizii acum, nu e treaba mea, adică e cumva și treaba mea că la un moment dat, odată și odată, spitalul va reveni în administrarea autorității locale. Deocamdată ce pot eu să spun e că dumnealor își fac de cap, adică pot să ia orice decizie, care poate fi considerată bună sau rea, nu știu, nu e domeniul meu. În mandatul lui Cican am internalizat serviciile de laborator, dacă consideră că e bine să le externalizeze e o decizie managerială pe care și-o asumă actualul manager, eu nu am o comunicare cu dumnealui, e pe răspunderea dumnealor”, a spus edilul Caransebeșului, care a lăsat să se înțeleagă și că mandatul lui Gheorghe Borcean ar putea fi mai scurt decât crede acesta. „O să vedem ce se mai întâmplă și cu actuala conducere a spitalului, mă refer la manager, nu la directorul medical”, a mai spus Felix Borcean.

Sursele noastre spun că Agenția Națională de Integritate a fost sesizată deja în ce privește o posibilă stare de incompatibilitate a managerului interimar Gheorghe Borcean prin deținerea, simultan, a funcțiilor de manager interimar la SMUC și președinte al Colegiului Medicilor din România.

JCS-R.M.