Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Nu este vorba de vreo acțiune militară, ci de un concurs adus pe Aeroportul din Caransebeș de omul de afaceri Gabriel Olariu, după ce autoritățile din Timiș nu au fost de acord ca aeroportul utilitar de la Cioca să fie gazda competiției.

La concursul CAN SAT, organizat în 24 aprilie de Agenția Spațială Română, de lansare a unor minisateliţi, sunt așteptați 70 de elevi pasionați de acest domeniu din toată ţara. Omul de afaceri Gabriel Olariu, un mare pasionat de tot ceea ce înseamnă aeronautică și care deține un liceu privat de aviație, a fost de acord cu organizarea concursului pe aeroportul din Caransebeș. „Am văzut problemele care au apărut din cauză că nu s-a votat în Consiliul Judeţean Timiş ca pe aeroportul utilitar de la Cioca să se poată desfășura concursul. Am luat legătura cu domnul preşedinte al Agenţiei Spaţiale Române, dânsul a luat legătura cu domnul rector al Universităţii de Vest şi în acest fel am reușit să deblocăm evenimentul, iar acești copii extrem de talentați și de pasionați de minisateliți, să poată arăta cât de inventivi sunt. Dacă tot se întâmplă acest concurs, vrem ca el să fie de impact, atât pentru Aeroportul Caransebeş, cât şi pentru oraşul Caransebeş şi judeţul Caraş-Severin, în care să implicăm şi Liceul Tehnologic de Aviaţie Max Ausnit din Caransebeş”, ne-a declarat Gabriel Olariu.

Potrivit celor de la Universitatea de Vest din Timișoara, unul dintre organizatorii concursului, elevii vor fi transportaţi din capitala Banatului la Caransebeş în ziua concursului, cu mijloace de transport ale UVT. „Datorită implicării voluntare şi entuziaste a celor care sprijină tinerele talente, am reuşit să evităm anularea competiţiei echipelor ce vor lansa minisateliţii în teste de zbor. Pentru deschidere şi susţinere le transmit mulţumiri autorităţilor locale din Caraş-Severin, iar competitorilor le doresc condiţii de zbor cât mai bune pentru prototipurile de minisateliţi pe care le vor ridica în aer pe Aeroportul din Caransebeş”, a spus și rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Adaugă comentariu