Caraş-Severin, Romania

CORNEREVA – Asta îşi doreşte primarul Cornerevei, Nicolae Novăcescu, care ne-a spus că proiectele pentru drumuri sunt în derulare şi se află în stare avansată, aşa că, în curând, în comună se va circula pe străzi modernizate, iar oamenii nu vor mai fi izolaţi.

Nu demult, gospodarul şef al comunei, Nicolae Novăcescu, vorbind despre dumul judeţean DJ 608, se exprima plastic că, în sfârşit, s-a gândit şi la ei cineva pentru a avea legătură cu lumea. Proiectul se află în stare avansată licitaţie, aşa cum a precizat primarul: „Drumul judeţan DJ 608, proiect care se derulează prin Consiliul Judeţean, a fost pentru noi o mare bucurie în comună fiindcă, după atâţia zeci de ani, s-a gândit cineva şi la noi. Este vorba de o finanţare de aproximativ 30 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că e o investiţie, totuşi, mare, care acoperă comuna noastră. Prin acest drum sperăm să avem şi noi legătură cu lumea, întrucât străbate 27 de kilometri din cei 41 de kilometri care implică şi comunele Mehadia şi Teregova. Am înţeles că în acest moment e avansată faza de licitaţie, deci aşteptăm cu mare încredere să iasă un câştigător, care să se apuce de treabă. Noi suntem doar parteneri în proiect, însă investiţia este a Consiliului Judeţean“. De altfel, primarul comunei Cornereva a spus că îşi doreşte să dezvolte zona din punct de vedere turistic, în aşa fel încât, în curând nu vom mai ajunge, bunăoară, la Scărişoara prin acele scări cocoţate pe stânci, ci cu maşina.

Referitor la străzile comunale, primarul comunei Cornereva, Nicolae Novăcescu, a precizat că acest proiect a fost deja licitat, iar în cel mult o lună vor începe lucrările: „Pe noi ne-a ars cel mai tare proiectul drumurilor comunale, mă refer la 30 de kilometri de drum asfaltat. Şi acest proiect este într-o fază avansată, în cel mult o lună sperăm să avem şi câştigătorii, pentru că am trecut de faza de licitaţie. Noi avem în toată comuna aproximativ 100 de kilometri, deci nu e puţin, iar eu am încercat să modernizez cât de cât aceste drumuri, fiindcă erau într-o stare jalnică. Valoarea proiectului este de aproximativ 23 milioane de euro, prin PNDL, la care se adaugă încă 800.000 de euro dintr-un proiect cu AFIR-ul. Singura problemă pe care am avut-o până acum, fiindcă avem proiecte de vreo doi ani, a fost faptul că nu s-a prezentat nimeni la licitaţie. Am avut proiecte care au fost scoase la licitaţie de trei ori, dar s-au tot amânat din cauză că nu a fost nimeni la licitaţie. E o procedură foarte complicată care întârzie mult lucrările“.