Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Consiliul Județean vrea ca viitorul spital să dispună de 100 de paturi pentru pacienții în fază terminală. Lucru care, conform președintelui Romeo Dunca, a fost trecut de la bun început în solicitarea pe care Consiliul Județean (CJ) a adresat-o companiei care efectuează studiul de fezabilitate!

„Tratamentul acordat acestor pacienți ar aduce sume mari de bani care ar fi plătiți de către Casa de Asigurări. De aceea ne-am dorit să facem 100 de paturi din ceea ce va reieși din SF-ul la care se lucrează”, a declarat Romeo Dunca în conferința de presă de azi.

Din declarația sa, reținem că echipa firmei ieșene care se ocupă de studiul de fezabilitate a efectuat mai multe vizite la fața locului și a ținut cont de solicitarea CJ. „Nu știu exact nici când vor termina și nici când e termenul de predare a documentației, dar din ce-am înțeles de la cei implicați, vor rămâne în termenul contractual.”, a mai declarat președintele CJ. Compania Naţională de Investiţii a încheiat acest contract pentru o sumă de 590.000 de lei.

Precizăm că valoarea totală a proiectului este de 70 de milioane de euro. După reabilitare, viitorul spital Marila va dispune de secții de pneumoftiziologie, cronici, recuperare post covid și pneumologie pediatrică. De asemenea, va avea un spațiu de relaxare și dotări pentru buna funcționare.

JCS-Ionel Ivașcu