Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sala de sport a Liceului Teoretic „Traian Vuia” Reșița a găzduit sâmbătă întrecerile Campionatului Național de Oină în sală pentru senioare. La competiție au participat trei echipe: CS Cleopatra Hinova, Dacia Mioveni 2012 și Progresul Băilești.

În urma celor trei meciuri disputate, fetele de la Dacia Mioveni și-au adjudecat un nou titlu de campioană națională la oină, reușind să-și învingă partenerele de întrecere, cu 8-3 pe Progresul Băilești și cu 10-0 pe CS Cleopatra Hinova. Locul secund i-a revenit echipei Progresul Băilești, iar locul al treilea echipei CS Cleopatra Hinova.

Oficialii Federației Române de Oină au decis să promoveze cât mai mult sportul nostru național, mai ales în zone unde acesta nu este cunoscut și nu se practică în sistem organizat. Este și cazul județului Caraș-Severin, care nu are nicio echipă de oină constituită. Desemnarea Reșiței ca gazdă a Campionatului Național de Oină în sală pentru senioare a fost posibilă și datorită implicării profesorilor de sport Silviu Izvernar și Radoiță Iovanovici, care au participat în vară la un proiect național derulat la Eforie Nord. Pe plan local, competiția a fost sprijinită de Primăria Reșița.