Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După multă birocraţie, care a întârziat înaintarea proiectului, a fost prezentată varianta 3 D a viitorului lăcaş de cult în faţa Comisiei pentru Planul Urbanistic Zonal!

Proiectul Episcopiei Române Unite, Greco – Catolică „Construire Biserică Greco – Catolică în Municipiul Reșița“, respectiv lăcaşul de cult închinat Martirilor şi Mărturisitorilor, ce urmează să se construiască pe un teren cedat de TMK Reşiţa, avansează cu o nouă etapă de lucru.

Recent, s-a întrunit în şedinţă Comisia pentru PUZ, din partea Episcopiei Greco-Catolice Lugoj participând, în calitate de delegat al Preasfinţitului Alexandru Mesian, preşedintele Asociaţiei Generale a Românilor Uniţi din Reşiţa, Bogdan Andrei Mihele, şi arhitecta Bianca Palcovici, care a prezentat proiectul în varianta 3 D. „Comisia a cerut lămuriri, a precizat Bogdan Mihele, însă primarul Ioan Popa şi-a exprimat toată susţinerea pentru acest proiect. Urmează să fie elaborată şi aprobată Hotărârea Consiliului Local şi autorizaţia de construcţie. Practic cu această nouă etapă de lucru ne apropiem cu paşi repezi de momentul începerii lucrărilor. Nădăjduim ca din primavară să demareze construirea Bisericii închinate Martirilor şi Mărturisitorilor“.

Popa şi-a exprimat buna credinţă şi intenţiile vizavi de proiect: „Sunt gata să finanţez parte din lucrări, pentru a vă dovedi buna mea credinţă şi respectul pentru cultul dumneavoastră şi suferinţele la care aţi fost supuşi de-a lungul timpului“.

Preşedintele AGRU Reşiţa a mai spus că valoarea investiţiei este de aproximativ 100.000 de euro, costurile fiind suportate de către Episcopie şi diverşi donatori din ţară şi din străinătate.

Reamintim că Biserica Parohială Reşiţa 1 Centru va fi înălţată pe un teren sub podul de pe Bârzava, pe strada Oţelului Nr.1 – Poarta TMK, terenul fiind deja sfinţit, iar simbolic a fost înfiptă crucea viitorului lăcaş de cult. Până acum s-a efectuat doar studiul geologic şi proiectul.

JCS-Alexandra Gorghiu