Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – E recomandarea pe care a făcut-o social-democratul Petru Schinteie conducerii municipalității caransebeșene într-o recentă ședință a legislativului local. Discuțiile s-au iscat în momentul când s-a dezbătut angajarea a patru noi polițiști locali, proiect care până la urmă a căzut la vot!

„Eu nu vorbeam de pază, vorbeam de control, știu că Poliția Locală poate să facă un protocol cu școlile. În momentul de față eu știu că Poliția Locală vine mai puțin în școli. Eu am recomandat angajarea de femei, pentru că e vorba de control, eu sunt tată de fete și mă interesează treaba asta.”, a spus Schinteie (foto), căruia i-a răspuns în prima fază primarul Felix Borcean: „Nu e discriminare? O să studiem, n-am nimic împotrivă, aveți dreptate, nu e normal să trimiți un polițist bărbat în toaleta de la fete!”

A intervenit și directoarea de la Colegiul Național „Traian Doda”, Codruța Cristescu, potrivit căreia „avem protocoale și cu Poliția Națională, ei vin periodic în școală, pe baza unor sesizări sau nu. Poliția Locală vine de câte ori e nevoie, cred că se pot angaja și femei!”, precizări care au dus la încheierea subiectului.

Așa cum spuneam, angajarea celor patru noi polițiști locali a rămas în aer, după ce proiectul n-a fost votat, iar într-o altă ședință a fost retras de pe ordinea de zi chiar de primarul Borcean. În prezent, la Poliția Locală Caransebeș este angajată o singură femeie.

JCS-Răzvan Mihalcea