Caraş-Severin, Romania

PĂLTINIŞ – La Instituţia Prefectului nu a ajuns veste de vreo hotărâre luată în şedinţă de către Consiliul Local.

De la validarea consilierilor locali, luptele politice din firul comunei împiedică finalizarea proiectelor de hotărâri care să asigure bunul mers al administraţiei publice locale. Or, până vinerea trecută (2 septembrie a.c.), când a avut loc o nouă şedinţă, toate întâlnirile legal constituite au rămas nefinalizate. Edilii comunei nu au ajuns la un consens şi fie a fost vorba de lipsa cvorumului, fie pentru că unii consilieri au părăsit şedinţa, Consiliul Local Păltiniş nu a funcţionat. Din păcate, dascălii nu şi-au primit salariile, bugetul comunei nu a fost votat sau rectificat, mai sunt plăţi de făcut şi toate acestea trenează.

„Noi nu intrăm în dispute politice ci analizăm acte administrative emise de Consiliul Local sau dispoziţii emise de primar. În condiţiile în care nu există vreo hotărâre emisă de CL Păltiniş, niciuna, degeaba am proces verbal de şedinţă, degeaba a fost sau nu îndeplinită procedura de alegere a viceprimarului, până nu iese hotărârea – adică actul administrativ ce bate în cuie o decizie a forului local – nu ne putem pronunţa în niciun fel. Am înţeles că vineri a avut loc o nouă şedinţă, dar nu am fost informaţi de finalitatea acesteia“, a precizat prefectul judeţului, Florenţa Albu.

Până una-alta, dizolvarea Consiliului Local Păltiniş pare o soluţie îndepărtată, mai ales că, potrivit legii, cei care o pot solicita sunt în ordine, primarul viceprimarul, secretarul şi abia apoi prefectul.