Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – Locuri de parcare şi un spaţiu de agrement pe locul centralei termice. Acesta este promisiunea făcută locuitorilor din Oraviţa de către administraţia locală!

Zilele trecute, consilierii locali din Oraviţa au luat o decizie care vine în sprijinul locuitorilor acestui oraş şi care, totodată, va schimba şi aspectul urbei. Mai exact, în sedinţa ordinară a Consiliului Local, pe ordinea de zi s-a aflat şi proiectul de hotărâre cu privire la demolarea în regim de urgenţă a Centralei Termice Nr.1 amplasată în strada Zona Gării, având o suprafaţă de circa 719 mp, imobil aflat în domeniul privat al oraşului.

Potrivit noii decizii a administraţiei locale, materialele rezultate în urma demolării vor fi recuperate şi apoi valorificate, sumele constituind venituri la bugetul local. În conformitate cu legislaţia în vigoare, procedura de demolare va fi efectuată după emiterea autorizaţiei de desfiinţare, urmând ca acest imobil să fie casat şi scos din inventarul oraşului Oraviţa.

Referitor la acest demers, Dumitru Ursu, primarul Oraviţei, a spus în cadrul şedinţei de consiliu local şi ce se intenţionează să se amenajeze pe amplasamentul acestei construcţii:
„Vrem să demolăm construcţia, să aerisim zona, să facem nişte locuri de parcare, eventual, un părculeţ. Structura de rezistenţă nu mai prezintă siguranţă. Există posibilitatea să se prăbuşească, existând de asemenea un pericol prin menţinerea ei.“

Ideea amenajării unui parc pe locul centralei termice a fost puternic susţinută de unul dintre consilierii locali prezenţi, Sebastian Butan (PMP). Administraţia locală orăviţeană nu este singura care a decis demolarea fostelor puncte termice. Şi în municipiul Reşiţa, prin mai multe hotărâri de consiliu local au fost demolate astfel de clădiri nefuncţionale, pe terenul lor fiind amenajate mai multe locuri de parcare şi spaţii verzi.

JCS-Nicoleta Moraru