Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Marţi, 16 iulie, absolvenţii de gimnaziu vor fi repartizaţi la unul dintre liceele pentru care au optat.

După completarea fişelor de înscriere, potrivit calendarului admiterii la liceu 2013, elevii vor fi admişi pe baza rezultelor obţinute la evaluarea naţională, prin repartizare computerizată. Această etapă se desfăşoară marţi, 16 iulie. A doua zi, pe 17 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a vor afla la ce liceu au fost admişi. Listele vor fi afişate atât la şcolile de provenienţă ale elevilor, cât şi la liceele la care au obţinut un loc. După ce au fost repartizaţi, elevii trebuie să depună la liceele unde au fost admişi dosarele de înscriere, în perioada 17 iulie – 26 iulie. Cei care nu au reuşit să ocupe un loc la liceu vor avea o nouă şansă. A doua etapă de admitere din acest an va avea loc în perioada 17 iulie – 1

august şi se va desfăşura similar celei anterioare. În cazul celei de-a treia etape, însă, metodologia de organizare va fi diferită. Astfel, în perioada 5-6 august, vor fi repartizaţi în licee elevii care nu au participat la nicio etapă de admitere, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

Ministerul Educaţiei a publicat pe pagina sa de internet, http://admitere.edu.ro/, ierarhia la nivel judeţean, situaţie ce cuprinde lista specializărilor, lista liceelor şi a şcolilor din judeţ, dar şi lista candidaţilor din judeţul Caraş-Severin ordonaţi în funcţie de media de admitere. Cea mai mare medie de admitere este 9,97 şi a fost obţinută de trei elevi. Este vorba despre Andreea-Cristina Avram, absolventă a Şcolii Gimnaziale Nr. 7 Reşiţa, Alexia Nadina Hrenyak şi David Andrei Rus, ambii absolvenţi ai Şcolii Gimnaziale Nr.1 Oţelul Roşu.

Lavinia Predescu