Caraş-Severin, Romania

MEHADIA – La începutul acestei săptămâni, poliţiştii din comună au înregistrat două plângeri ale unor femei din localitate care au reclamat faptul că au fost victimele unor ameninţări. Iar autorii, care nu şi-au măsurat bine cuvintele, riscă o condamnare penală…

Într-un prim caz, o femeie de 46 de ani s-a plâns oamenilor legii că luna trecută, pe când era într-un bar din comună, a fost ameninţată de un consătean de 48 de ani, care ar fi fost beat şi cu care ar mai fi avut conflicte în trecut.

În aceeaşi zi, o altă plângere a fost înregistrată, de această dată de către o tânără de 26 de ani care sesiza faptul că, tot luna trecută, pe telefonul mobil a primit mai multe mesaje de ameninţare cu acte de violenţă, care au băgat-o-n sperieţi. Autorul ar fi un consătean de 32 de ani, iar necazul între cei doi ar fi apărut în urma unui conflict spontan.

„În ambele cazuri se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș. Reamintim faptul că infracțiunea de amenințare, conform Codului Penal, constă în amenințarea unei persoane cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva acesteia ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere. Fapta se pedepsește conform legii, cu închisoarea de la 3 luni la 1 an sau cu amendă. Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Termenul de introducere a plângerii prealabile este, conform Codului de Procedură Penală, de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârșirea faptei“, ne informează Poliţia judeţului.