Quantcast
La liceu s-a intrat si cu media trei - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cea mai mare medie de admitere la liceu în Caraş-Severin este 9,97 (trei elevi), iar cea mai mică – 3,57 (un elev).

Miercuri, 17 iulie, absolvenţii de gimnaziu au aflat la ce liceu au fost repartizaţi în urma opţiunilor exprimate de ei. Cei care au obţinut medii sub cinci au fost distribuiţi la liceele cu profil tehnic. Cu toate acestea, repartizarea computerizată nu finalizează înscrierea la liceu.

Până în 26 iulie, tinerii trebuie să depună dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi. Acestea trebuie să conţină cererea de înscriere, cartea de identitate şi certificatul de naştere, în copie legalizată, adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a, foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale) şi fişa medicală. Candidaţii care, în perioada menţionată nu îşi depun dosarele de înscriere, se consideră retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisia de admitere judeţeană. Aceşti candidaţi vor fi repartizaţi ulterior, pe locurile rămase libere, după rezolvarea cazurilor speciale.

Această situaţie este posibilă întrucât metodologia de admitere în învăţământul liceal nu presupune o medie de minim cinci. Repartizarea se face în funcţie de media şi de alegerea elevului până la ultimul înscris. În judeţul Caraş-Severin aproape 200 de elevi au intrat la liceu cu medie sub nota cinci. De asemenea, în judeţul nostru s-au înscris şi elevi din alte judeţe. Astfel, opt tineri din Mehedinţi, Gorj şi Hunedoara, vor parcurge cei patru ani de liceu la Moldova Nouă, Mehadia, Caransebeş, Bozovici şi Oraviţa.

Lavinia Predescu