Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin și a intrat în vigoare de azi, 1 august. Asta ca urmare a informării primate de la Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin cu privire la existența a două focare active de Covid-19 comunitare în cele două localități!

„Se stabilește necesitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, de către toate persoanele prezente în spațiile publice deschise de pe raza comunelor Obreja-localitatea Iaz și Eftimie Murgu; Se propune interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, în spațiile destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în intervalul orar 23-6; Se intensifică acțiunile de patrulare în comunele Obreja-localitatea Iaz și Eftimie Murgu de către echipajele de ordine publică din structurile teritoriale ale MAI; Autoritățile publice din comunele Obreja-localitatea Iaz și Eftimie Murgu vor lua măsuri pentru curățenia și dezinfecția instituțiilor publice locale și a spațiilor publice din administrare”, sunt câteva din măsurile decise de CJSU Caraș-Severin. De altfel, prefectul Cristian Gâfu avertiza în urmă cu câteva zile că în cazul în care se va observa o creștere a cazurilor de infectare cu Covid-19, purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie și în spațiile publice deschise.

La Eftimie Murgu s-a trecut deja în această dimineață la dezinfectarea spațiilor publice de pe raza comunei, după cum informează oficialii administrației locale, care fac un apel către rudăreni să nu intre în panică și să respecte cu strictețe regulile impuse de la județ.

Conform ultimelor date, de la începutul pandemiei, în Caraș-Severin s-au confirmat 268 de cazuri pozitive la coronavirus, dintre care, la ora actuală sunt active 126, cele mai multe internate în spitalele din Caransebeș și Reșița. Alți 127 de pacienți s-au vindecat, iar 15 persoane au decedat.

JCS-L.A.