Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Din spusele comisarului şef de Poliţie, Ionel Andronache, 150 de poliţişti de frontieră bântuie zonele graniţei pentru a-i vâna pe migranţii ilegali şi pentru a se asigura că în ţara asta se plăteşte taxă pentru fiecare fum de ţigară sau gură de alcool! 

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de astăzi, 10 decembrie, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin şi-a prezentat activitatea desfăşurată în primele 11 luni ale anului.

Din dosarul trimis de reprezentanţii Instituţiei Prefectului – Caraş-Severin, spicuim că în perioada menţionată au fost descoperite 277 fapte ilegale, instrumentate în 88 dosare penale, în care au fost cercetate 277 persoane. Au fost 47 infracţiuni de natură economico-financiară (contrabandă), 58 infracţiuni de trecere ilegală a frontierei de stat, 30 infracţiuni de fals şi uz de fals, 25 infracţiuni de braconaj piscicol, 34 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, două infracţiuni de trafic internaţional cu auto furate, opt alte infracţiuni . De asemenea, au fost sancţionate contravenţional 245 persoane cu amenzi în valoare de 96.885 lei şi au fost disponibilizate în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 48.830 lei.

Tot frontieriştii sunt responsabili pentru descoperirea timpurie a 6884 de migranţi ilegali care au fost blocaţi la linia de frontieră, înregistrându-se o creştere semnificativă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ca să ieşim din tiparul cazon, s-au găsit ceva ţigarete de contrabandă, nişte alcool, vreo două maşini furate si vreo sută de kile de peşte scos ilegal din apele patriei.

Să nu uităm că pe parcursul acestui an, efectivele Poliţiei de Frontieră au fost implicate şi în acţiunile de combatere a pandemiei de COVID-19, deci putem concluziona că au funcţionat cu motoarele turate. Prefectul Cristian Gâfu a ţinut să-i felicite pe frontierişti pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea.

JCS- N.C.