FOROTIC – Zilele trecute, în ultima şedinţă din acest an, consilierii locali din comuna Forotic au dezbătut mai multe proiecte importante pentru locuitorii acestei localităţi, discuţiile purtate fiind şi despre proiectele pentru 2022!
Pentru anul ce vine, autorităţile locale și-au propus mai multe investiții în beneficiul locuitorilor comunei. Printre acestea se numără reabilitarea clădirilor ce aparţin de Şcoala Gimnazială „Petru Oallde“, iar pentru celelalte unităţi de învăţământ din Forotic şi Comorâşte, primarul Alexandru Sporea are în plan reabilitarea şi dotarea cu mobilier, schimbarea centralelor termice, dar şi amplasarea de panouri fotovoltaice. Totodată, edilul are în vedere pentru 2022 şi intrarea în legalitate în ceea ce priveşte clădirea grădiniţei, care a fost construită fără proiect şi pentru care primăria este amendată anual. În ceea ce priveşte taxele şi impozitele, acestea nu vor fi mărite pentru persoanele fizice, însă o creştere va fi la cele juridice.
„Odată cu finalizarea lucrărilor la şcoala din Surducu Mare, în perioada următoare vom urmări reabilitarea celorlalte clădiri aparținătoare Şcolii Gimnaziale <<Petru Oallde>>. Pentru clădirile școlilor din Forotic și Comorâște va fi pregătit câte un proiect prin care se urmărește reabilitarea interior-exterior, anveloparea, schimbarea acoperișurilor, dotarea cu mobilier, schimbarea centralelor termice, amenajarea curților, amplasarea de panouri fotovoltaice pentru consum propriu, etc. Clădirea grădiniței cu sala de sport din Forotic, cea care a fost construită fără proiect și pentru care suntem sancționați anual cu 2.500 până la 10.000 lei, va intra in legalitate prin acest demers. Taxele și impozitele pentru anul 2022 rămân neschimbate, cu mici excepții. Obligatoriu se va face indexarea cu rata inflației. Voi propune creșterea taxelor la impozitul pe teren cu 30% pentru persoanele juridice care au în proprietate mai mult de 50 hectare,“ a precizat Alexandru Sporea.
Pe ordinea de zi a şedinţei s-a mai aflat şi aprobarea caietului de sarcini şi a regulamentului gestionării deșeurilor din comună, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară <<Intercom Deşeuri>> Caraş-Severin, scopul urmărit fiind ca gestionarea deșeurilor să fie preluată de către asociație cu contractarea fiecărei gospodării. Prețul colectării deșeurilor scos la licitație va fi de 6 lei/ persoană.
Pe agenda administraţiei locale pentru anul viitor stau şi alte proiecte pentru care au sosit deja materialele necesare. Mai exact, tuburile din beton şi tuburile corugate pentru drumurile agricole, gardul ce va fi folosit pentru împrejmuirea parcurilor, semnele de circulaţie pentru intersecţiile cu DJ şi DN, precum şi nomenclatorul stradal (indicatoarele cu numele străzilor).
JCS-Nicoleta Moraru