Caraş-Severin, Romania

CORNEREVA – Nicolae Novăcescu, primarul localităţii, are numeroase proiecte în desfășurare, menite să îmbunătățească infrastructura și calitatea vieții în comuna cu cea mai mare întindere ca suprafaţă din judeţ!

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2) se asfaltează drumurile din comună, totalizând 19 km de drumuri asfaltate cu un fond total de 23 de milioane de lei. De asemenea, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) se mai asfaltează încă 5,4 km de drumuri, valoarea acestui proiect fiind de 800 de mii de euro.

Un alt proiect ambițios al primarului este alimentarea comunei cu apă și înființarea a două tronsoane de canalizare. Alimentarea cu apă și unul dintre tronsoanele de canalizare sunt finanțate prin PNDL 2, cu 14 milioane de lei alocați pentru alimentarea cu apă și 13 milioane de lei pentru tronsonul de canalizare. „Conductele sunt introduse, sunt montate și stațiile de epurare a apei. Mai așteptăm constructorul să termine lucrările.“, a declarat edilul.

Tot din fondurile locale se construiește și un dispensar uman și se modernizează școala primară din comună. Valoarea dispensarului este de 2 milioane de lei, iar modernizarea școlii costă 1,1 milioane de lei. Prin AFIR se realizează și celălalt tronson de canalizare și se modernizează școala profesională din comună. „În momentul de față, toate proiectele în desfășurare sunt în jur de 90% finalizate. Canalizarea o să se termine prima, iar toate aceste proiecte o să fie gata până la sfârșitul anului!“, a încheiat Novăcescu.

JCS-Denis Dutca