Caraş-Severin, Romania

CĂRBUNARI – Obiectivele administraţiei locale sunt vizate de proiecte recente și de lucrări pe cont propriu!

Recent, primăria a depus pe masa CNI un proiect în valoare de 1,9 milioane de lei în vederea reabilitării, modernizării și dotării căminului cultural din centrul de comună. Proiect despre care primarul Gheorghe Prăsnescu declară că așteaptă să semneze cererea de finanțare.

Un alt proiect a fost depus la Administrația Fondului de Mediu și vizează înlocuirea corpurilor de iluminat pe străzile comunale. Concret, 265 de lămpi cu leduri vor fi montate în perioada următoare. De notat că primăria a înlocuit deja prin forțe proprii o parte din lămpile aflate pe stâlpii de pe Drumul Județean 571. Pe viitor, se dorește continuarea acestui demers pe măsura posibilităților, până la înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat.

Tot prin forțe proprii, primăria intenționează să amenajeze un teren de sport. „Trebuie efectuate ridicările topografice, iar terenul trebuie adus la cotă. Pentru asta, suntem în tratative cu o firmă de profil”, aflăm de la primarul Prăsnescu. Conform acestuia, terenul de sport va fi gata în cursul anului viitor, întrucât se va lucra în funcție de evoluția vremii.

Cu bani de la buget, primăria a efectuat recent lucrări de betonare a mai multor porțiuni de alei din centrul de comună și satul aparținător Știnăpari. Investiția s-a ridicat la 500.000 de lei.

JCS-Ionel Ivașcu