Caraş-Severin, Romania

CĂRBUNARI – Deşeurile au fost și rămân o serioasă problemă pentru judeţ, iar în vreme ce ani buni Reşiţa plătea bani grei ca să ducă gunoiul la Oradea, existau localităţi care n-aveau decât serviciu de colectare. Gunoaiele erau aruncate în vechi gropi, pe dealuri sau, mai rău, incendiate!

Subiectul revine în actualitate la Cărbunari, unde luni, după o colectare şi depozitare a gunoiului menajer pe spaţiul public, acesta a fost incendiat, „spre disperarea localnicilor care trebuie să inhaleze «parfumul» gunoaielor arse! Stau și mă întreb ce s-a întâmplat cu firma care are contract cu Primăria în acest sens? Mă mai întreb ce se întâmplă cu taxa pentru gunoi pe care o plătesc cetățenii? Unii dintre ei, conștiincioși fiind, o plătesc chiar în avans. S-au organizat întâlniri la Consiliul Județean Caraș-Severin cu privire la acest aspect important, oare a reprezentat cineva Primăria Cărbunari? (…) Știţi oare că există Garda de Mediu care dă amenzi?!“, consemna Andreea Ignat, cea care a candidat din partea liberalilor pentru funcţia de primar al comunei Cărbunari, la alegerile locale din 27 septembrie.

Sesizarea făcută pe o reţea de socializare nu a rămas fără ecou. I-a răspuns chiar preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca. Acesta a catalogat drept „inadmisibilă o astfel de practică“, promiţând că, după investire, va analiza ce măsuri vor fi luate în acest caz.

JCS-A.M.