Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – O astfel de ipoteză a fost discutată în ultima ședință a Consiliului Local Caransebeș, în contextul introducerii plății parcării prin SMS, cerută de unii aleși locali!

Asta, din cauza faptului că parcările cu plată din zonele centrale nu ar fi funcționat cum trebuie, mai ales acum, în preajma sărbătorilor, odată cu afluxul mare de cărășeni reîntorși acasă. „Cred că era momentul să încasăm bani ca lumea. În centru, m-am întâlnit cu o grămadă de oameni, parcometrele nu funcționează. Poate găsim o altă soluție în anul care vine, SMS sau ceva mai simplu!”, a punctat useristul Dragoș Curelea.

Doar că, așa cum avea să explice primarul Felix Borcean, introducerea plății parcării prin SMS ar însemna practic o dublare, cel puțin, a actualului tarif de 2 lei pe oră. O soluție ar fi, în opinia edilului Caransebeșului, mai multe parcomate. „Ne-am gândit și la varianta SMS, dar asta înseamnă să mărești tariful, ca să ajungem să încasăm cei 2 lei pe oră pe care îi încasăm acum, ar însemna să ducem tariful la peste 4 lei, pentru că mai mult de 50 la sută se duce la operatorul care gestionează sistemul prin SMS. Nu cred că ar fi convenabil să mărim tariful, să ajungă la 4 lei pe oră. Și așa am avut discuții foarte mari când le-am mărit de la 1 leu la 2, adică o creștere de sută la sută. Aici ar fi din nou o creștere de sută la sută. Pentru orașele mici găsiți-mi exemple de plată cu SMS. Reșița e de 3 ori mai mare decât noi. Eventual putem pune mai multe parcometre, mai fiabile”, a precizat Felix Borcean, care a și glumit spunând că parcometrele mai dau uneori rateuri pentru că sunt pline de bani. „Mai goliți-le, atunci!”, i-au transmis, în același spirit, consilierii locali, punându-se punct astfel unei ipotetice majorări a tarifului la parcarea cu plată.

JCS-R.M.