Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Lucrările de asfaltare pe care municipalitatea și le-a propus încă de la începutul acestui an sunt aproape de final. Primăria a avut la dispoziție din bugetul local peste două milioane de lei, bani care s-au investit în asfalt pentru străzi precum Laurențiu Iancu, Perescu, Pinilor, Aleea Bujorului, Corneliu Baba, Balta Sărată, Țarcului sau mult circulata Dâlmă din Parcul Teiuș!

Potrivit primarului Felix Borcean, investițiile în modernizarea străzilor vor continua și în primăvara lui 2021. „Suntem aproape de finalul proiectului de reparații pe unele străzi din Caransebeș, totul a depins de vreme și de disponibilitatea constructorului de a realiza ce și-a propus. Au mai fost câteva străzi de finalizat, a fost Dâlma Teiușului, acum o să intrăm în iarnă și o să ne concentrăm mai mult pe situația potențială care s-ar putea ivi, de a avea, eu știu, o iarnă mai dificilă. Suntem în proces de achiziționare a unor utilaje pentru a eficientiza deszăpezirea în municipiul Caransebeș, în eventualitatea în care vom avea de a face cu o iarnă mai dificilă. Ce putem face reparații pe bugetul local și o să mai fie și în prima parte a anului viitor astfel de reparații, o să intrăm și pe investiții, pe modernizarea unor tronsoane cum ar fi extinderea în cartierul de case Racovița, pe I.C. Brătianu, legătura dintre Teiuș și Valea Cenchii sau pe alte străzi care vor avea un aspect similar cu cele tocmai finalizate: Laurențiu Iancu, Perescu, Pinilor, Aleea Bujorului, Corneliu Baba, Balta Sărată, Țarcului”, a precizat primarul Felix Borcean.

Edilul a adăugat că străzile din Caransebeș care nu au asfalt se supun altor norme, pentru acestea trebuind proiecte separate și mai complexe. Iar unul din proiectele mari de investiții la care Felix Borcean încă speră este cel depus de municipalitate în 2019, prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, asta deși acest fond a fost desființat, fiind considerat de PNL o pușculiță fără fund pentru primarii PSD. „Știți foarte bine că avem depus proiect prin FDI, dar într-o formă sau alta se vor relua finanțările guvernamentale și pentru proiectul acela de modernizare a tuturor străzilor din Caransebeș, un proiect foarte important și foarte scump”, a încheiat într-o notă optimistă primarul Caransebeșului.

JCS-R.M.