Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – La începutul lui septembrie 2019, Bocşa semna cu un constructor contractul pentru un proiect numit atunci „istoric“, prin care oraşul urma să fie racordat la civilizaţie prin 52 de străzi asfaltate. Sub pretextul stării de urgenţă, asfaltarea a fost întreruptă!

În vreme ce utliajele sfredelesc la Reşiţa, iar lucrările la piaţa centrală se dovedesc a fi un furnicar de utilaje, la Bocşa, starea de urgenţă pune totul pe pauză. Primarul oraşului Bocşa, Eugen Cismăneanţu, justifica situaţia, într-un mesaj postat pe o reţea de socializare: „Dragi cetăţeni ai oraşului Bocşa, pe teritoriul României este decretată «stare de urgenţă», motiv pentru care societatea Hand Made Construct, societate ce urma să înceapă (…) lucrările de asfaltare a celor 52 de străzi din oraş, ne-a înştiinţat că şi-a suspendat activitatea ca măsură de protecţie şi prevenţie, având în vedere răspândirea virusului Covid-19 (Coronavirus) pe teritoriul României. Lucrările de asfaltare vor începe după ce vom depăşi acest moment în care ne aflăm. Vă mulţumesc pentru înţelegere“.

Trebuie amintit faptul că, la începutul lunii septembrie 2019, primarul Cismăneanţu semna cu constructorul contractul de proiectare şi de execuţie pe care-l numea istoric, pentru asfaltarea a 52 de străzi, nefiind uitată nicio stradă din Bocşa Montană şi Vasiova. Finanţarea obţinută prin PNDL 2 era undeva la 10,3 milioane de euro, oferta câştigătoare fiind de 35,8 milioane de lei, plus TVA. Pe atunci, cea mai mare finanţare la nivel naţional prin PNDL 2. Se vorbea atunci despre o asociere între trei firme – din Giurgiu, din Bihor şi din Bulgaria –, despre un termen de maximum 16 luni pentru execuţia lucrărilor, plus patru necesare proiectării. Proiectul, unul de anvergură, acoperea nu doar partea de covor asfaltic, ci şi trotuarele, spaţiile verzi, rigolele pluviale. Totul cu o garanţie de cinci ani.

JCS-A.M.

1 Comment

  1. Pai asfaltarea trebuia facuta cu mult inainte de „Covid”…la fel e si cu canalizarea si apa potabila…s-a spart asfalt..Am un capac la poarta dar nu am apa potzbila si nici canalizare 😭…haos in urma si nimic. La fel si cu renovarea cinematografului…etc.Multe a promis dar nu a facut nimic ! ☹

Adaugă comentariu