La ATI Reşiţa, pacienţii nu pot fi evacuaţi cu tot cu paturi! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este doar una dintre neregulile constatate de pompieri în urma controalelor efectuate la secţiile ATI din cele două municipii. La Reşiţa, uşile sunt subdimensionate şi nu permit evacuarea pacienţilor cu tot cu paturi, ţevile de refulare ale hidranţilor sunt neconforme, iar la Caransebeş instalaţia de hidranţi interiori este nefuncţională, plus că la oxigen au fost înregistrate depăşiri peste nivelul admis!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ ne-a transmis rezultatele controalelor de la secţiile ATI (Covid-19). Începând de sâmbătă, 9 octombrie, personalul operativ din cadrul subunităților de intervenție desfășoară verificări pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la nivelul secțiilor ATI de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, respectiv Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Pe timpul acestor verificări, efectuate din trei în trei ore, se urmărește respectarea în mod permanent a regulilor specifice pe linie de PSI și menținerea în parametri a nivelului concentrației de oxigen. De asemenea, prin personalul de specialitate, din cadrul Inspecției de Prevenire a ISU, au fost desfășurate două controale la secțiile ATI-Covid-19 din județ. În urma acestora, pentru neregulile constatate au fost date trei avertismente la Reşiţa şi o amendă de 2.500 de lei, iar la Caransebeş – patru avertismente şi o amendă de 500 de lei.

În urma acestor controale s-a constatat că nici unitatea de la Reşiţa, nici cea de la Caransebeş nu au făcut demersuri pentru a-şi constitui serviciu privat pentru situaţii de urgenţă. La ATI Reşiţa, uşile de la saloane nu permit efectuarea evacuării pacienţilor, cu tot cu paturile aferente, iar ţevile de refulare, din dotarea hidranţilor interiori, sunt neconforme. La Caransebeş, instalaţia de hidranţi interiori este nefuncţională, hidranţii sunt neechipaţi, nu sunt verificaţi periodic, iar apa nu are presiune suficientă.

Cât priveşte asigurarea accesului autospecialei de intervenţie şi salvare de la înălţime, la Reşiţa, pe una dintre faţade, chiar în dreptul ATI, acesta nu este posibil din cauza unor copaci şi a unor maşini parcate. La Caransebeş, pe una dintre faţade, nu este posibil accesul din cauza unor copaci şi a unor materiale de construcţii depozitate.

Legat de securitatea la incendiu, pentru Reşiţa au fost emise două avize, unul pentru o lucrare de dotare şi extindere a infrastructurii UPU, unde lucrările sunt deja în curs de execuţie, şi al doilea pentru Staţionarul I al SJUR, în cazul căruia lucrările nu sunt începute. Cei de la Caransebeş nu au solicitat autorizaţia de securitate la incendiu. În plus, la Caransebeş nu a fost prezentată o decizie a conducătorului instituţiei vizând utilizarea focului deschis şi a fumatului.

În privinţa nivelului de oxigen, la Reşiţa nu s-au înregistrat creşteri peste nivelul admis, de 23,5%. În schimb, la Caransebeş au fost înregistrate valori ale concentraţiei de oxigen peste nivelul admis de 23,5% din volumul de aer. Alte nereguli cu caracter tehnic ar fi, la Reşiţa, că nu sunt suficiente prize independente, aferente unui pat. Iar la Caransebeş, instalaţia electrică este exploatată cu improvizaţii: cabluri suspendate, becuri suspendate de conductori electrici, conductori electrici neizolaţi în doze de legătură fără capac…

JCS-Antoniu Mocanu

19 Comentarii

 1. Asta e situatia in multe spitale in Romania, construite in anii 70, sau mai inainte, e un dezastru sistemul sanitar de stat, clinici , spitale private sint putine, medici sint putini, cei mai in virsta cu experienta au ramas in tara, dar si ei se pensioneaza, sint si medici tineri fff buni care au ramas in tara , cit timp ?…, nu stiu daca e corect ca acesti medici, cu facultatea gratuita in Romania, sa plece afara fara sa plateasca facultatea. Ca pleaca un inginer e altceva…, dar sistemul sanitar e parte din National Security, cum zic americanii.

 2. Degeaba se da amenzi la spitale, care sint in proprietatea orasului…, deci iti dai amenda tie personal.., cam asa vad eu, o stupiditate de organizare, numai in Romania e asa !…..Pestele s-a imputit in tara de la cap, ca asa se intimpla, a plecat guvernul, acum se c pe ei sa faca altul, daca Iohanis nu a reusit , avind cita singe german, nu cred ca se v-a face bine in tara, si asta pt ca de pe vremea lui Caragiale, in Romania au fost guvernele cum au fost, dar nu asa de timpite cum sint recente, si asta este pt ca in guvernul Romaniaei e o alianta de prea multe partide, unii mai cretini ca altii, este de vina si acest super Parlament, cu toti bosorogii si cei tineri needucati.

  • Spitalele judetene nu se afla in administrarea primariei.
   Iar ceea ce spui tu, se numesc sanctiuni si nu amenzi.

 3. Dragnea, acest recidivist, condamnat pt coruptie totala, cum este posibil sa aibe dreptul sa faca un alt partid ?, va imaginati cum ar fi sa fie Dragnea presedinte ?

  • Cica nu e partidul lui. L-a facut codrin pt el.
   Cum e posibil? Pai simplu, legile statului roman.
   La fel ca si cu averea licita. Furi ca politician, pui banii pe numele mamei si apoi esti curat ca lacrima de virgina.

 4. Stiu ca voi toti din tara sinteti fff. nemultumiti de ce se intimpla cu guvernul vostru, dar , adevarul este ca Romania a ramas mult in urma cu alegerea unui guvern stabil, acceptat de popor, , cu limitele lui…, asa cum este in mai toate fostele tari din estul Europei, uitati-va la Ungaria, Cehia, Slovenia, Croatia, Serbia,, doar Romania si Bulgaria au probleme de guvernamint, ….poate pt ca avem ceva in gene…sa fim curve…si asta a facut comunismul din noi, sa fim fiecare pt noi personal…si nu pt. societate ! Stiu ca oamenii spun ca ei sint buni…., dar daca nu e simtul de ajutor intre oameni, nu e bine.

 5. O sa plece curind si Iohanis, cred ca abea asteapta se scapa de critici, mai fericit era cind era profesor la Sibiu, nu vad un guvern acceptat de romani ! si asta pt ca romanii sint fff influentabili…, in general , romanii au ramas patrioti la folclorul nostru, la manastiri, etc, , dar guvernul, parlamentul, au ramas prea supus Comunitatii Europene, pe teme de justitie etc, identitate nationala cum o are Ungaria si acum Polonia. Cu NATO este ok, e bine ca Romania este in NATO, , dar si in prim flanctul de atac din partea Rusiei, care nu se v-a intimpla niciodata, cit Putin e presedinte, el e un om inteligent, nu v-a incepe un razboi in Europa, el , prin conducta de gaz sub Baltica , are Europa la picioare cu energie de gaz. In EUROPA nu vad un razboi in viata mea, ,!

 6. Dar, vorbind de Romania, tara mea, este fff tragic ca toate guvernele de la 89 incoace, si in special de la aderarea Romaniei la Comunitatea Europeana, tara noastra nu si-a pastrat identitatea nationala, nu a facut bine pt agricultura, nu cred ca s-a pus o limita la terenurile agricole ce s-au putut vinde la straini [ multe nu au fost cultivate de romani, lasate in paragina ], am acceptat si asta, dar ce nu am inteles este faptul ca multi agricultori abea isi vind legumele la piata,,,, Super marketurile ii anilileaza…, dar asta este si vina romanilor ca cumpara de acolo in loc sa mearga la piata !!! Si atunci revin la cumparator, Am citit odata undeva, ca in Grecia s-a deschis un Lidle…, dar oamenii nu mergeau sa cumpere acolo multe, preferau magazinele lor locale, in final, acest LIDL s-a inchis

 7. Este adearat, Kaufland, Lidle, sint super magazine unde cumperi mai tot necesar pt casa, dar romanul a devenit comod, nu mai merge la piata , cumpara si mai ieftin si mai proaspat si mai bun decit la LIDLE…, DAR preturile de la aceste magazine cu produse facute in tara ar trebuii facute la fel, ei, economia este cum este, orcum nu cred ca este corect cum se face comertul in Romania ! Aici in America, noi nu avem piete unde traiesc, avem magazine independente de super magazine, si gasim produse mai ieftine ( MAGAZZINE RUSESTI ), cu produse din Europa, chiar EUGENIA, ZACUSCA, etc din Romania , chiar si apa Borsec, , etc .

 8. Imi pare fffff rau de ce citesc de tara mea draga, …unde am crescut si m-am educat, dar a trebuit sa plec…acum 43 de ani, am inteles anii cu comunismul,,,, am sperat ca dupa revolutie se schimba, s-au schimbat multe in bine, dar , in general , multe nu s-au facut bine pt tara noastra, , Romania e una din cele mai mari tari ca suprafata teritoriala din Europa de East, dupa Polonia, cu rezerve minerale, teren arabil,, oameni educati, , dar cu guverne fff slabe, influentati de afara,,,, nu vad ceva bine, asa este Romania, nu sintem noi, romanii, dar sintem noi romanii, pt, ca sintem slabi !!!, credem in tot ce ni se spune de la Comunitatea Europeana , aici e de vina guvernul Romaniei, nu numai Iohanis, e si parlamentul tarii, , este tot sistemul de guvernare !!!

 9. Poate te documentezi si tu inainte sa iti dai drumul la imaginatie.
  Spitalul nu se afla in management la primarie. Cosiliul Judetean raspunde de el.
  Esti postac?

 10. Uite bai ironicule, ca doar anonimu abcdefghijklmnopqrstvwxyz iti citeste ideile expuse de catre tine in scris.
  Stai ca plec la drum inapoi la capitala si mai citesc cand ajung si iti raspund. 🙂

  • Nene… ABCD, eu nu ma cert cu tine, eu imi exprim doar opiniile in acest ziar, si te contrazic in comentariile tale, care nu le vad multe sa fie inteligente, dar fiecare are dreptul lui la opinie. Citesc toate comentariile, dar nu prea sint, mai mult ale tale si ale mele, pacat ca multi oameni inteligenti din Resita nu comenteaza, , o mai fac unii pe FB, oamenii s-au saturat de comentarii pt ca nimic nu se schimba. Este o opinie publica care practic nu este de multe ori corecta !

 11. D-le ABCD… ca asa o sa te numesc de acum inainte, nu mai esti ANONIM, cititorii te recunosc mai repede , cu litere mai putine, alfabetul in ordine…,, nu are importanta daca spitalele sint sub controlul Judetului sau al municipiului Resita, deci cum spui tu , Judetul nu are responsabilitate pt spitalele din resedinta de judet ?

  • Nene, poti sa ma scrii cum doresti, ca nu ma afecteaza nici 1% faptul ca un alt anonim paul, zice ceva.
   Sfatul meu este sa citesti articolele pana la capat si si comment-urile.
   Tu te-ai legat de primar. Eu ti-am spus ca nu primaria se ocupa de judetean.
   Tu acum imi bagi cuvinte in gura cum ca consiliul judetean de ce nu face.
   Pai CJ il are in administrare, nu primaria!
   Intelegi?
   Atunci de ce te certi cu mine?

 12. AM observat ca oamenii din Resita, fff multi inteligenti , nu ii intereseaza de politica, asta nu e bine, poate unele comentarii de la cititori cum sint eu, , ajung sa le citeasca si ei, cei de la primarie si judet, posibil ca nu ii intereseaza, pt ca sistemul de alegeri este cum este, ei stiu ca pe romani ii poti manipula…, este fff tragic ce se intimpla in tara , in general, , personal, nu vad o iesire din asta, singura modalitate de iesirea Romaniei din criza politica, este o dictatura militara, nu stiu cum e armata astazi, dar stiu ca a fost cu tara ( poate mai putin la Revolutie ! )

  • Daaa sigur, mai zweistein. Romania ca membru UE doar de o dictatura (militara) mai are nevoie. In rest le are pe toate.
   Imi zici te rog cam cum ai vedea tu asta?
   Ca m-ai facut curios.

 13. Dictatura Militara, ….stiu ca nu este posibila in Romania, fiind in Comunitate Europeana, ce am vrut sa-ti spun ca Dictaturile Militare in lume ce au fost, in Spania, Grecia, de curind in Miamar ( daca ai auzit de asta mai recent ) au fost singura modalitate de a elimina coruptia acelor guverne, ca apoi sa revina la democratie , asa acum este astazi in Grecia, Spania ( care a ramas monarhie ), , nu am vorbit de dictatura germana ( de care tu faci aluzie ), . Ce eu am vrut sa spun este ca in Romania, , dupa 89 numai un guvern militar ( care nu stiu daca era posibil, pt ca stiti toti, sau nu stim ce a fost cu Revolutia ), , dar asta nu mai are importanta, ce este acum rau este cum stiti vo toti !… Romania este unde este…si nu vad o imbunatarire in viata romanilor, in special ca in lume, in general, nu e bine, e inflatie la preturi peste tot, romanii se pling de preturi la energie, si aici in USA se scumpeste tot, benzina, alimente, totul, si se pare ca aceste scumpiri v-or continua cel putin inca un an de zile, e o criza internationala de producere, desfacere, economie pe tot globul !, deci nu e numai in Romania, e peste tot in lume.

Adaugă comentariu