Caraş-Severin, Romania

BUCUREŞTI – Membrii Delegației Permanente a PNL au ales luni după masă candidatul pentru alegerile prezidențiale 2014, prin vot secret. Dintre cei doi candidați, Klaus Iohannis și Crin Antonescu, câștigător a fost desemnat Iohannis cu 111 voturi.

Antonescu a obținut doar 55 de voturi, iar 5 voturi au fost nule. Urmează evaluarea şi decizia asupra candidatului comun al noului partid fuzionat PNL (PNL-PDL), moment în care Klaus Iohannis se va confrunta cu varianta propusă de democrat-liberali, Cătălin Predoiu.

În legătură cu această decizie, vicepreşedintele PNL Marcel Vela ne-a declarat: „Sunt convins că şi democrat-liberalii îl vor susţine pe Klaus Iohannis, având în vedere că dintre toţi candidaţii din partea dreaptă a eşichierului politic, este cel mai bine cotat în toate sondajele de opinie făcute până în prezent. Pentru obiectivitate, până în 5 august se finalizează o nouă cercetare sociologică făcută în paralel de către PNL şi PDL, pentru a măsura corect potenţialul electoral al celor doi nominalizaţi, astfel încât să avem în toamnă cel mai bun candidat.“