Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Șeful Hidroelectrica și-a susținut afirmația cu ultima lucrare realizată la fosta UCMR, acum UCMH, pentru hidrocentrala de la Porțile de Fier. În opinia lui Borbely, făcută publică la o conferință pe teme economice, această lucrare transmite un mesaj puternic că la Reșița lucrurile au intrat pe un făgaș bun, dar încă este de lucru, după 13 ani de inactivitate!

„Un mesaj extrem de important este că la UCMH Reșița, compania cumpărată de noi la începutul anului, s-a reușit finalizarea unei lucrări extrem de complexe: butucul de la hidroagregatul nr. 1 de la Porțile de Fier a fost refăcut în totalitate la Reșița și a fost transportat deja la Porțile de Fier, urmând ca în februarie 2025 să fie repus în funcțiune hidroagregatul nr. 1. Este un lucru extrem de important pentru noi că am arătat că se poate face și la noi, cu toate că acea companie a fost în insolvență aproape 13 ani. Uite că încet-încet se poate, mai este foarte mult de lucru, dar faptul că au reușit să finalizeze o astfel de lucrare complexă ne arată că suntem pe drumul cel bun și că merită efortul.”, a punctat CEO-ul Hidroelectrica.

Karoly Borbely și-a adus aminte, aproape cu umor, și de episodul când le-a spus prima oară angajaților de la fosta UCMR despre planurile pentru colosul reșițean: „Să vedeți cum se uitau stimații angajați la mine după ce, 13 ani, 70 la sută dintre ei au stat în șomaj tehnic. Eu când am venit și le-am spus că vrem să dublăm producția în următorul an și să o triplăm în următorii trei ani, investim în echipamente, utilaje, inclusiv în echipamentele lor, au zis că sunt de pe altă lume!”

UCMH Reșița are deja semnate alte trei contracte importante, de peste 300 de milioane de lei, care vizează modernizarea hidroagregatelor HA2 ale centralelor hidroelectrice (CHE) Vaduri (Neamț), Remeți (Bihor) și Arcești (Olt).

JCS-Nina Curița

Adaugă comentariu